Vejledninger

Fix: mshta.exe-problem (Microsoft HTML Application Host)

Mange brugere støder på problemet, hvor de støder på flere forekomster af 'mshta.exe' (som er en forkortelse af Microsoft HTML-applikationshost) på deres task manager. Den eksekverbare mshta.exe er en del af Windows-operativsystemet, der bruges til at udføre .HTA-filer over forskellige platforme. Dette rapporteres som en ikke-essentiel en del af operativsystemet, men mistet funktionalitet rapporteres, når det er deaktiveret.

Så hvad er denne applikations? formål? Det bruges til at udføre HTA-filer som er en udvidelse til HTML-eksekverbart filformat. HTA-filer bruges sammen med Internet Explorer 5 og versioner frigivet efter sammen med andre forskellige applikationer. HTA-filer er kendt for at bruge HTML-syntaks til at oprette applikationer til deres brug.

Hvad ville der ske, hvis vi deaktiver denne tjeneste? Der er blandede tilbagemeldinger, da der er unikke konfigurationer og brug for hver pc, men det blev set, at Microsoft Edge eller Internet Explorer ikke var i stand til at indlæse flere websider såvel som lykkedes at se dem, der blev indlæst korrekt. Bortset fra dette vides det, at andre applikationer, der også bruger denne service, påvirkes.

Det skal også bemærkes, at forskellige malware- og virusudnyttelser benævnes svarende til den eksekverbare fil, der diskuteres for at inficere en computer og forårsage tab af funktionalitet eller høj CPU / hukommelsesforbrug. Vi vil først kontrollere, om tjenesten er legitim, og forsøge at deaktivere den ved hjælp af opgaveplanlæggeren.

Løsning 1: Deaktivering af opgaver ved hjælp af Task Scheduler

Efter omfattende forskning og fejlsamlinger blev det set, at denne eksekverbare kørte med forskellige intervaller, som er beregnet til at gentage med visse udløsere. Antallet af planlagte opgaver af 'mshta.exe' var på en kæmpestor ~ 20 med en opgave planlagt hver time. Vi vil kontrollere opgaveplanlæggeren for planlagte opgaver og deaktivere dem i overensstemmelse hermed. Før vi hengiver os til, hvordan vi deaktiverer 'mshta.exe', når tjenesten dukker op eller tager en afstemning på din computer, skal du gå til Jobliste, find opgaven og se dens Beliggenhed. Det skal være lidt som: C: \ Brugere \ USERNAME \ AppData \ Local \ {INSERT_RANDOM_HEXKEY_HERE}

Bemærk: Når pop op for denne tjeneste kommer op, eller når din ressourceforbrug stiger, skal du notere klokkeslættet. På denne måde vil det være meget lettere at spore i hvilket interval denne tjeneste udføres.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “taskchd.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Se efter opgaver, der er dateret i henhold til din tidsstempel og se om tjenesten under diskussion er blandt den. Hvis det er tilfældet, skal du dobbeltklikke på det og se den fil, det henviser til. Som et eksempel var der en sag, der pegede på adressen:

C: \ Brugere \ USERNAME \ AppData \ Roaming \ UpdateTask

 1. Nu har du det to filstier. En, der peger mod placeringen af ​​tjenesten, og den, der kører tjenesten med rettidige intervaller. Gå over til disse målsteder og slet (eller kopiere / omdøbe dem). De to stier vil se lidt ud:

C: \ Brugere \ USERNAME \ AppData \ Local \ {INSERT_RANDOM_HEXKEY_HERE}

C: \ Brugere \ USERNAME \ AppData \ Roaming \ UpdateTask

 1. Genstart din computer efter at have slettet posterne, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 2: Scanning efter malware eller virus

Hvis 'mshta.exe'Er en legitim proces, ville du have løst det ved hjælp af ovennævnte procedure. Hvis det ikke er rettet, skal vi overveje muligheden for, at det er en malware eller virus på din computer. Der er flere rapporter, der angav høj hukommelse og CPU-brug på grund af infektionen.

Der er mange måder, hvorpå du kan fjerne ulovlige tjenester fra din computer. Der er masser af god antivirussoftware, der gør jobbet. Du kan downloade al software fra Malwarebytes til Hitman Pro osv. Her skal vi bruge Microsofts sikkerhedsscanner at scanne din computer for uoverensstemmelser og kontrollere, om der faktisk er noget problem.

Microsoft Safety Scanner er et scanningsværktøj designet til at finde og fjerne malware fra din computer. Bemærk, at denne software er ikke en erstatning til dit almindelige antivirusprogram. Den kører kun, når den udløses, men har de nyeste definitioner opgraderet. Desuden anbefaler vi, at du kun bruger denne software ved at downloade den nyeste version, da virusdefinitioner opdateres ofte.

 1. Gå over til Microsofts officielle hjemmeside og Hent sikkerhedsscanneren. Sørg for at downloade den korrekte version til din computer ved at vælge bits.

 

 1. Filen vil være omkring 120 MB. Download filen til en tilgængelig placering og klik på exe-filen til løbdet.

 

 1. Vent på, at scanningen er fuldført. Hvis der blev opdaget trusler, underrettede scanneren dig straks.

Bemærk: Der er flere tilfælde, hvor du ikke kan fjerne virus / malware med succes på din computer. I så fald skal du henvise til mere stærk antivirussoftware som Malwarebytes osv. Og scanne din computer ved hjælp af mere end software.

Løsning 3: Gendannelse fra sidste gendannelsespunkt / Udførelse af en ren installation

Hvis begge ovennævnte metoder ikke virker, og du sidder fast med den irriterende CPU / hukommelsesforbrug, er det værd at tage et skud tilbage, før der blev installeret de nyeste Windows 10-opdateringer på din computer. Hvis du ikke har et sidste gendannelsespunkt, kan du installere en ren version af Windows. Du kan bruge værktøjet "Belarc" til at gemme alle dine licenser, sikkerhedskopiere dine data ved hjælp af eksternt lager og derefter udføre en ren installation.

Bemærk: Sørg for at sikkerhedskopiere dine data, før du udfører denne løsning. Brug en ekstern harddisk eller USB til at gemme alle dine vigtige filer i tilfælde af.

Her er metoden til, hvordan du gendanner Windows fra det sidste gendannelsespunkt.

 1. Trykke Windows + S for at starte startmenuens søgefelt. Skriv “gendanne”I dialogboksen, og vælg det første program, der kommer i resultatet.

 1. Når du er i gendannelsesindstillingerne, skal du trykke på Systemgendannelse til stede i begyndelsen af ​​vinduet under fanen Systembeskyttelse.

 1. Nu åbner en guide, der navigerer dig gennem alle trin for at gendanne dit system. Trykke Næste og fortsæt med alle de yderligere instruktioner.
 2. Nu vælg gendannelsespunktet fra listen over tilgængelige indstillinger. Hvis du har mere end et systemgendannelsespunkt, vises de her.

 1. Nu vil windows bekræfte dine handlinger for sidste gang, før det starter systemgendannelsesprocessen. Gem alt dit arbejde og sikkerhedskopier vigtige filer, bare i tilfælde og fortsæt med processen.

Du kan lære mere om systemgendannelse for at få mere viden om, hvad det gør, og hvad der er involveret i processerne.

 1. Når du har gendannet med succes, skal du logge ind på systemet og kontrollere, om den aktuelle fejl blev løst.

Hvis du ikke har nogen gendannelsespunkter, eller hvis systemgendannelsen ikke fungerer, kan du foretage en ren installation af Windows ved hjælp af startbart medie. Du tjekker vores artikel om, hvordan du opretter en startbart medie. Der er to måder: ved hjælp af Windows bootbar usb og ved hjælp af Rufus.