Vejledninger

Fix: Fjernprocedure Call High CPU and Disk Usage

Remote Procedure Call er en protokol, som et program bruger til at anmode om service fra et program, der findes på en anden computer på et netværk uden at hengive sig til netværksdetaljerne. RPC bruger klientservermodellen. Det anmodende program betragtes som en klient, mens tjenesteudbyderen er serveren. RPC er en synkron proces, der kræver, at programmet suspenderes, indtil resultaterne af fjernproceduren returneres.

Nogle gange sker det, når programmet ikke bliver suspenderet og forårsager høj CPU- og diskforbrug på din computer. Der er mange tjenester, der bruger RPC, såsom Windows Update, OneDrive eller Dropbox osv. Vi kan prøve at undersøge disse tjenester og afgøre, hvilken proces der forårsager problemet.

Løsning 1: Deaktivering af OneDrive

OneDrive er kendt for at forårsage høj CPU-brug i mange tilfælde. Det synkroniseres konstant med cloud-serveren, og hvis nogen konfiguration ikke udføres korrekt, forårsager det meget diskbrug. Vi kan prøve at deaktivere OneDrive korrekt og kontrollere, om problemet stadig vedvarer. Du kan altid tilbagekalde ændringerne, hvis dette ikke virker for dig.

 1. Trykke Windows + R knappen for at starte programmet Kør. Skriv “kontrolpanel”Og tryk Enter.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du klikke på “Afinstaller et program”Findes under titlen Programmer og funktioner.
 3. Nu viser Windows alle de installerede programmer foran dig. Naviger gennem dem, indtil du finder OneDrive. Højreklik og vælg Afinstaller.

 1. Når den er afinstalleret, skal du genstarte din computer og kontrollere, om dette har rettet CPU-brugen.

Hvis du ikke finder OneDrive på din programliste, kan vi prøve at deaktivere det.

 1. Hvis din OneDrive er aktiveret, kan du se en OneDrive ikon til stede på din proceslinjen øverst til højre på skærmen. Højreklik på det og vælg Indstillinger.

 1. Naviger til fanen Indstillinger. Fjern markeringen i alle felter til stede under underoverskriften til Generel.

 1. Naviger nu til Fanen Auto Gem. Her under overskriften Dokumenter og billeder, VælgDenne pc kun”Mulighed mod kategorien billeder og Dokumenter.

 1. Naviger nu til Fanen Konto og klik på Vælg mapper til stede i bunden af ​​vinduet.

 1. Et nyt vindue vises, der indeholder en liste over mapperne synkroniseret med OneDrive. Nu fjern markeringen i alle felter repræsenterer mapper. Gem nu ændringer i indstillingerne og afslut.

 1. Åbn nu dine OneDrive-indstillinger igen, og naviger til Fanen Konto til stede øverst.
 2. Klik på Fjern linket til denne pc til stede under underoverskriften på OneDrive. Gem ændringer og afslut indstillingerne.

 1. Åbn nu din filudforsker, højreklik på OneDrive ikon til stede i venstre navigationsrude og klik på Ejendomme.
 2. På fanen Generelt, marker afkrydsningsfeltet "Skjult" til stede under underoverskriften Attributter. Klik på Ok for at gemme ændringer og afslutte. Dette skjuler OneDrive fra din filudforsker.

 1. Nu højreklik på OneDrive-ikonet til stede nederst til højre på skærmen, og klik på Afslut. Dette afslutter OneDrive.

Genstart nu din computer, og kontroller, om disken / CPU-brugen er løst.

Løsning 2: Deaktivering af Windows Update

Windows bruger også RPC-protokol, når de søger efter opdateringer. Selv når opdateringer er installeret på din pc, fortsætter Windows med at søge efter flere tilgængelige opdateringer til download. Dette kan undertiden fortsætte i en løkke, der får det til at forbruge høj CPU / Disk-brug. Vi kan prøve at deaktivere Windows Update og kontrollere, om problemet stadig vedvarer.

 1. Tryk på Windows + S for at starte søgefeltet. Skriv “Windows opdatering”Og åbn det resultat, der kommer frem.

 1. Under overskriften “Opdater indstillinger", Vælg Avancerede indstillinger.

 1. Rul til bunden af ​​siden. Her finder du en mulighed “Vælg, hvordan opdateringer skal leveres”. Klik på den.

 1. Nu vises et nyt vindue, der består af muligheder for, hvor opdateringer skal downloades. Denne indstilling er primært ansvarlig for RPC-protokollen, da din computer fortsætter med at søge efter opdateringer, når den er forbundet til internettet. Deaktiver det, og naviger tilbage til det forrige vindue.

 1. Aktivér “Sæt opdateringer på pause”. Genstart nu din computer, og kontroller, om CPU / Disk-brugen blev bedre. Giv din computer noget tid, hvis den ikke gjorde det, vent i omkring 30 minutter, og se om den bliver bedre. Hvis det ikke gør det, skal du se flere metoder nedenfor.

Hvis Windows-opdatering stadig ikke lukkes ordentligt, og du synes, det er synderen, kan vi prøve at deaktivere tjenesten permanent, indtil du vil tænde den igen. Vi sletter også allerede downloadede opdateringsfiler.

 1. Tryk på Windows + R for at åbne Run-applikationen. Skriv “i dialogboksentjenester.msc”. Dette vil hente alle de tjenester, der kører på din computer.
 2. Gennemse listen, indtil du finder en tjeneste med navnet “Windows Update Service”. Højreklik på tjenesten, og vælg Ejendomme.

 

 1. Klik på Hold op findes under underoverskriften Service Status. Nu er din Windows Update-tjeneste stoppet, og vi kan fortsætte.

Nu navigerer vi til Windows Update-biblioteket og sletter alle de opdaterede filer, der allerede er til stede. Åbn din filudforsker eller Denne computer, og følg trinene.

 1. Naviger til nedenstående adresse. Du kan også starte applikationen Kør og kopiere og indsætte adressen for at nå direkte.

C: \ Windows \ SoftwareDistribution

 1. Slet alt inde i softwaredistributionen mappe (du kan også klippe og indsætte dem til et andet sted, hvis du vil placere dem tilbage igen).

Løsning 3: Brug af service og styring af Imagebilleder

DISM er et kommandolinjeværktøj, der bruges til at servicere dit operativsystem. Vi kan prøve at udføre denne kommando, og hvis der er uoverensstemmelser, bliver de rettet.

Bemærk: Windows-opdatering er påkrævet for at udføre denne løsning. Hvis din Windows-opdatering er ødelagt / ikke fungerer, kan du overveje at gendanne dit operativsystem fra et tidligere gendannelsespunkt.

 1. Tryk på Windows + S for at starte søgefeltet. Skriv "kommandoprompt" i dialogboksen, højreklik på resultatet og vælg "Kør som administrator".
 2. Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende kommando:

DISM.exe / Online / Oprydningsbillede / Restorehealth

 1. Processen tager tid, så vær tålmodig, og lad processen fuldføre. Udfør nu følgende kommando:

sfc / scannow

 1. Når begge kommandoer er udført, skal du genstarte din computer og kontrollere, om problemet blev løst.

Løsning 4: Kontrol af tredjepartsapplikationer

Der er mange rapporter, når applikationer som Google Chrome, Dropbox, Xbox osv. Skaber problemer i diskforbruget. Hver computerkonfiguration er forskellig, hvorfor vi ikke kan diagnosticere nøjagtigt, hvilket program der forårsager problemer.

Lav et veluddannet gæt, deaktiver hver af disse applikationer korrekt, og kontroller din CPU / Disk-brug. Giv en applikation mere prioritet, der kræver hyppig internetadgang til synkroniseringsformål. Her er nogle applikationer og rettelserne:

 • Hvis du har Google Chrome, skal du geninstallere det.
 • Deaktiver Dropbox korrekt, og deaktiver applikationen fra start ved opstart.
 • Slå Xbox-applikationen fra.

Løsning 5: Deaktivering af Windows Defender

Mange brugere rapporterede, at Windows Defender forårsagede problemet. Applikationen fortsatte med at søge efter virusdefinitioner og forårsagede igen høj CPU-brug ved at køre RPC-protokol. Vi kan prøve at deaktivere antivirusværktøjet og kontrollere, om problemet stadig vedvarer.

 1. Tryk på ⊞ Win + R-knappen, og skriv i dialogboksen “gpedit.msc”.
 2. EN Lokal redaktør for gruppepolitik vil komme frem. Klik på Computerkonfiguration fanen og vælg Administrative skabeloner.
 3. Her vil du se en mappe med Windows-komponenter. Klik på den, og vælg Windows Defender.

 1. Her finder du en række forskellige muligheder. Gennemse dem og vælg “Sluk for Windows Defender”.

 1. Vælg "Aktiveret”For at slå Windows Defender fra. Anvend indstillinger, og tryk på OK.

Når du har gennemført ovenstående trin, skal din Windows Defender være slukket. Genstart din computer og kontroller, om Disk / CPU-brugen blev løst.