Vejledninger

Fix: Microsoft Compatibility Telemetry High Disk Usage Windows 10

Windows Telemetry-data inkluderer grundlæggende systemdiagnosticeringsoplysninger, systemfiler, logfiler over, hvor ofte du bruger et program eller en funktion, og sandsynligvis flere metrics, som endnu ikke er kendt. Dette modul indsamler og sender data til Microsoft-servere, så de diagnosticerer problemer ved hjælp af den indstillede mængde data, de har indsamlet.

Selvom dette er et nyttigt værktøj til at hjælpe Microsoft med at forbedre brugeroplevelsen yderligere, rapporterede mange for nylig, at denne proces forårsagede usædvanligt meget diskbrug. Disse spidser i diskbrug kan være kontinuerlige eller kan forekomme fra tid til anden. Selvom man ikke helt kan deaktivere telemetritjenesten, kan vi prøve at lukke nogle af dens moduler og kontrollere, at dette løser problemet.

Løsning 1: Deaktivering af telemetri ved hjælp af gruppepolitisk editor

Vi kan prøve at deaktivere telemetritjenesten ved hjælp af gruppepolitisk editor. Det er muligt, at nogle versioner af Windows muligvis ikke har gruppepolitisk editor installeret. Du kan tjekke vores anden artikel om, hvordan du tilføjer gruppepolitisk editor til din version af Windows (hvis du ikke allerede har den).

  1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “gpedit.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Naviger nu til følgende filsti ved hjælp af navigationsruden til venstre på skærmen:

Computerkonfiguration> Administrative skabeloner> Windows-komponenter> Dataindsamling og forhåndsvisning af builds.

  1. Dobbeltklik på posten “Tillad telemetri”For at åbne dens indstillinger. Sæt nøglen til “handicappet”. Tryk på Anvend for at gemme ændringer og afslutte.

  1. Genstart computeren, og kontroller, om dette løser det aktuelle problem. Du kan kontrollere brugen ved at trykke på Windows + R og skrive “taskmgr”.

Løsning 2: Deaktivering af telemetri ved hjælp af Registreringseditor

En anden løsning til at deaktivere telemetritjenesterne er at ændre nogle nøgler i registreringseditoren. Bemærk, at en registreringseditor er et kraftfuldt værktøj. Hvis du skifter nøgler, som du ikke har nogen idé om, risikerer du muligvis, at din computer ikke fungerer.

  1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i registreringseditoren, skal du navigere til følgende filsti:

HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> Politikker> Microsoft> Windows> DataCollection.

  1. Dobbeltklik på nøglen til “Tillad telemetri”Til stede i højre side af skærmen for at ændre dens værdi.

  1. Indstil værdien til 0 (nul). Tryk på OK for at gemme ændringer og afslutte.

  1. Genstart din computer og kontroller, om brugen blev bedre. Du kan kontrollere brugen ved at trykke på Windows + R og skrive “taskmgr”.

hvis du kan ikke se nøglen "AllowTelemetry" i DataCollection-mappen, højreklik på den og vælg "Ny> DWORD (32-bit) værdi". Indstil navnet som “AllowTelemetry”, og indstil dets værdi til 0 (nul).

Bemærk: Du har muligvis brug for administrative rettigheder for at udføre denne metode. Sørg for, at du er logget ind som administrator.

Løsning 3: Deaktivering af CompatTelRunner.exe ved hjælp af Task Scheduler

Vi kan også prøve at deaktivere en bestemt proces ved hjælp af opgaveplanlæggeren. Enhver proces i opgaveplanlæggeren kan have en tidsindstilling. Efter den forløbne tid begynder processen at udføre og fortsætter med at udføre, indtil jobbet er udført. Du kan altid tilbagekalde ændringerne ved hjælp af den samme metode, hvis dette ikke virker for dig.

  1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “taskchd.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i opgaveplanlægningen, skal du navigere til følgende filsti:

Task Scheduler Library> Microsoft> Windows> Application Experience

  1. Øverst på de angivne poster finder du en opgave med navnet “Microsoft Compatibilty Appraiser (CompatTelRunner.exe)”.

  1. Højreklik på den og vælg “Deaktiver”Fra listen over tilgængelige indstillinger.

  1. Genstart din computer og kontroller, om brugen blev bedre. Du kan kontrollere brugen ved at trykke på Windows + R og skrive “taskmgr”.

Hvis problemet stadig vedvarer på dette stadium, kan vi prøve at tage ejerskab af den eksekverbare proces og omdøbe / ændre tilladelser, så den ikke kører automatisk. Bemærk, at du har brug for administrativ adgang for at følge denne løsning.

  1. Trykke Windows + E. for at starte File Explorer. Naviger til følgende filsti:

C: \ Windows \ System32

  1. Søg efter den eksekverbare fil med navnet “CompatTelRunnner.exe”. Højreklik på den, og vælg Egenskaber.
  2. Naviger til fanen Sikkerhed, og vælg “Fremskreden”I bunden af ​​vinduet.

  1. Øverst i vinduet ser du en mulighed “Lave om”Foran ejeren. Klik på den.

  1. Et nyt vindue vises, hvor du bliver bedt om at vælge bruger eller gruppe for ejeren. Klik på "Fremskreden”.

  1. Klik på "Find nu”For alle brugergrupper, der skal vises foran dig. Vælg din konto fra listen over varer, og klik på “Okay”For at det kan føjes til listen.
  1. Tryk på “Okay”For at ejeren skal skiftes. Tryk derefter på “ansøge”På vinduet, der kommer frem. Du er nu ejer af filen. Luk egenskaberne, og åbn dem igen, så ændringerne kan implementeres.

  1. Efter at have åbnet egenskaberne igen, klik på “Skift tilladelser”. Nu skal du kun tilføje "Modify and Change" -tilladelser til administratoren. På denne måde, hvis du nogensinde har brug for at få adgang til den eksekverbare igen, bliver du nødt til at åbne tilladelserne og bare tilføje "Execute", og denne eksekverbare fil udføres ikke automatisk, da du bare fjernede alle de eksekverende tilladelser.

Fjern desuden alle de anførte tilladelser for at være på den sikre side.

  1. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

Bemærk: Du kan også slette den eksekverbare, hvis den fortsætter med at køre, eller omdøbe den, så du kan bruge den igen, når det er nødvendigt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found