Vejledninger

Sådan udskrives dobbeltsidet på Word

Dobbeltsidet udskrivning, også kaldet dupleksudskrivning, har en bådmængde af fordele, der er ganske tydelige. Til at begynde med reducerer duplexudskrivning den mængde papir, der kræves for at udskrive et dokument, og ved at bruge halvdelen af ​​den mængde papir, du ellers ville betyde, sparer du ikke kun penge, men også miljøet. Derudover er duplexudskrivning et reelt krav til en lang række forskellige dokumenter. Da duplex-udskrivning har masser af tydeligt synlige fordele og også kræves i mange tilfælde, undrer Microsoft Word-brugere sig ofte, hvordan de kan udskrive dobbeltsidet på Word.

Microsoft Word - uden tvivl den bedste tekstbehandler der findes til computere - understøtter bestemt duplexudskrivning, men om du kan udskrive dobbeltsidet på Word eller ej, afhænger faktisk af, om din printer understøtter duplexudskrivning eller ej. De fleste printere i dag leveres med understøttelse af automatisk duplexudskrivning - hvor brugeren ikke behøver at gøre noget, og printeren udskriver automatisk hele dokumentet dobbeltsidet. Nogle printere understøtter kun manuel duplexudskrivning, hvor printeren udskriver halvdelen af ​​dokumentet og derefter giver brugeren instruktioner om manuelt at genindsætte de udskrevne sider i printeren for at udskrive den anden side af dokumentet. Nogle printere understøtter dog ikke duplex-udskrivning i nogen form eller form, og det er i sådanne tilfælde, hvor du simpelthen bliver nødt til at improvisere.

Duplex-udskrivning er ikke en form for raketvidenskab - Microsoft gjorde et punkt for at gøre det let for brugerne at udskrive på begge sider af en side i Word. Duplex-udskrivning fungerer dog lidt anderledes på Word 2007 end på alle dens efterfølgere. Uden yderligere ado er det dog sådan, hvordan du kan udskrive dobbeltsidet på Word:

På Microsoft Word 2007

Hvis du bruger Word 2007 og vil kontrollere, om din printer understøtter automatisk duplexudskrivning, skal du blot klikke påMicrosoft Officelogo i øverste venstre hjørne af vinduet, klik påPrint > Ejendomme og kig gennem alle fanerne iDokumentegenskaberdialog for muligheder for at udskrive på begge sider af papiret. Disse indstillinger kan navngives alt fra duplexudskrivning og automatisk duplexudskrivning til tosidet udskrivning - både navnet på denne indstilling og layoutet påDokumentegenskabervinduet varierer fra printer til printer, så der er ingen universel tommelfingerregel.

Hvis du finder muligheder for automatisk duplexudskrivning iDokumentegenskabervindue, kan du bruge dem til automatisk at udskrive på begge sider af papiret. Hvis der ikke findes sådanne muligheder for dig, kan du stadig bruge følgende metoder til at udskrive dobbeltsidet på Word:

Metode 1: Manuel duplexudskrivning

 1. Åbn det dokument, du vil udskrive på begge sider af papiret.
 2. Klik påMicrosoft Officelogo i øverste venstre hjørne af vinduet.
 3. Klik påPrint.
 4. FindManuel duplexvalgmulighed ogaktivereved at markere afkrydsningsfeltet direkte ved siden af ​​det.
 5. Klik påOkay.

Så snart du gør det, begynder dokumentet at blive udskrevet. Word udskriver halvdelen af ​​dokumentet på den ene side af papirarkene, og når du er færdig, beder du dig om at vende stakken med udskrevne papirark og genindføre dem til printeren, så Word kan udskrive den anden halvdel af dokumentet på den anden side af arkene.

Metode 2: Udskriv ulige sider på den ene side og derefter lige sider på den anden

Denne metode fungerer på det samme grundlæggende princip somMetode 1, men kræver lidt mere manuel arbejdskraft og tanke fra brugerens side.

 1. Åbn det dokument, du vil udskrive på begge sider af papiret.
 2. Klik påMicrosoft Officelogo i øverste venstre hjørne af vinduet.
 3. Klik påPrint.
 4. Åbn rullemenuen direkte ved siden afPrint: og klik påUlige sider.
 5. Klik påOkay.
 6. Vent til de ulige sider udskrives på den ene side af arkene.
 7. Når de ulige sider i dokumentet er blevet udskrevet, skal du vende stakken med nu udskrevne sider og genindføre dem (og kun dem) til printeren.
 8. Gentagetrin 25, men denne gang skal du klikke påLige sidernår du åbner rullemenuen ud forPrint: mulighed.
 9. Word udskriver nu de resterende sider af dokumentet (de lige sider) på de tomme sider af papirarkene. Alt du skal gøre er at vente.

På Microsoft Word 2010, 2013 og 2016

Følgende er de tre metoder, du kan bruge til at udskrive dokumenter dobbeltsidet, hvis du bruger Word 2010, 2013 eller 2016:

Metode 1: Automatisk duplexudskrivning

 1. Åbn det dokument, du vil udskrive på begge sider af papiret.
 2. Klik påFil> Print.
 3. UnderIndstillingersektion, klik påUdskriv ensidetfor at åbne rullemenuen og se om den indeholder en mulighed, der læserPrint på begge sider. Hvis en sådan mulighed findes, understøtter din printer automatisk duplexudskrivning (hvilket vil gøre dit liv meget, meget lettere). Hvis der ikke findes en sådan mulighed, skal du gå videre til en anden metode, da din printer ikke tillader automatisk duplexudskrivning.
 4. Klik påPrint på begge siderfor at vælge det.
 5. Klik påPrintog vent blot på, at dokumentet udskrives på begge sider af papirarkene.

Metode 2: Manuel duplexudskrivning

Hvis din printer ikke understøtter automatisk duplexudskrivning, kan du stadig udskrive dobbeltsidet manuelt. For at gøre det skal du blot:

 1. Åbn det dokument, du vil udskrive på begge sider af papiret.
 2. Klik påFilPrint.
 3. UnderIndstillingersektion, klik påUdskriv ensidetfor at åbne rullemenuen og klikke påUdskriv manuelt på begge siderfor at vælge det.
 4. Klik påPrint.

Når halvdelen af ​​dokumentet er blevet udskrevet på den ene side af arkene, beder Word dig om at vende stakken med udskrevne ark papir og genindføre dem til din printer, så resten af ​​dokumentet kan udskrives på tomme sider.

Metode 3: Udskriv ulige sider på den ene side og derefter lige sider på den anden

 1. Åbn det dokument, du vil udskrive på begge sider af papiret.
 2. Klik påFilPrint.
 3. UnderIndstillingersektion, klik påUdskriv alle siderfor at åbne rullemenuen og klikke påUdskriv kun ulige siderfor at vælge det.
 4. Klik påPrint.
 5. Vent på, at de ulige sidede sider i dokumentet udskrives, og vend derefter stakken med udskrevne sider over og fremfør dem igen til printeren.
 6. Gentagetrin 24, men denne gang skal du klikke påUdskriv kun lige sider når du åbnerUdskriv alle siderDrop down menu.
 7. Vent blot til resten af ​​dokumentet - alle sider med lige nummerering udskrives på de tomme sider af papirarkene.