Vejledninger

Hvad er nvbackend.exe og hvordan fikser man det?

Hvis du har et NVIDIA-grafikkort installeret på dit system, vil du bemærke processer og tjenester som nvbackend.exe, Nvidia Streamer Service, nvcpl.exe osv. Disse filer er pakker, der kommer, når du installerer din grafikkortdriver, og de kommer med yderligere programmer, der kræves for at betjene kortet ved maksimal ydelse.

For at holde dit NVIDIA-grafikkort kørende og stabilt, skal du installere drivere regelmæssigt, hvilket indebærer installation af yderligere programmer, som du muligvis ikke nødvendigvis har brug for. Den mest almindelige applikation, du kan forholde dig til, er NVIDIA GeForce Experience.

Nvbackend, også kendt som NVIDIA Backend eller NVIDIA GeForce Experience Backend eller NVIDIA Update Backend, en del af NVIDIA GeForce Experience-applikationen. Som navnet antyder, håndterer den backend af netværkskommunikation brugt af GeForce Experience. Bare så du ved, er GeForce Experience et program, der giver ekstra funktionalitet som videooptagelse til NVIDIA-grafikkortet.

Denne proces kører hele tiden og kan undertiden medføre høj CPU-belastning på pc'en. Selvom denne applikation er fuldstændig harmløs, kan du fjerne den, hvis du vil.

 1. Trykke Windows + R for at åbne kommandoprompten skal du skriveappwiz.cpl og klik Okay.

 2. Se efter i vinduet Programmer Nvidia GeForce Experience på listen over installerede applikationer skal du dobbeltklikke på den og derefter følge instruktionerne for afinstallation.

Løsning af Nvbackend.exe relaterede problemer

Der har været en række klager fra brugere vedrørende NVIDIA GeForce Experience Backend. Nogle inkluderer høj CPU-belastning, spilnedbrud og BSOD. Vi undersøger mulige løsninger på dette problem i nedenstående metoder.

Metode 1: Genstart din pc

Den enkleste måde at løse et besværligt nvbackend.exe-problem er at genstarte din pc. Dette løste problemet for mange brugere.

Metode 2: Fix NVIDIA GeForce Experience

NVIDIA GeForce Experience har indbyggede mekanismer til at løse problemer med relaterede tjenester og processer. Det er let at løse sådanne problemer.

 1. Højreklik på NVIDIA GeForce Experience-ikonet i systembakken, og vælg Løs problem med NVIDIA GeForce Experience.
 2. Følg vejledningen i guiden til slutningen, og genstart din pc. Alt skal fungere godt nu.

Metode 3: Genstart Geforce Experience Backend

 1. Tryk på Ctrl + Skift + Esc tasterne på tastaturet for at starte Jobliste.
 2. Klik på Mere for at udvide Task Manager og derefter finde Nvidia Geforce Experience Backend
 3. Højreklik på og afslut opgaven eller processen.
 4. Genåbn GeForce Experience, og alt skal være i orden nu.

Metode 4: Deaktiver antivirus

Det er et almindeligt problem at se nyttige applikationer afbrydes af antivirusprogrammer, især Avast. Du skal prøve at slukke for skjoldene og få nvbackend.exe til at fungere korrekt. Dette gøres normalt ved at højreklikke på antivirus-ikonet i bakken og derefter slukke for skjoldene / realtidsbeskyttelsen derfra.

Metode 5: Geninstaller GeForce Experience

Ofte er det enten, at du skal opgradere til en nyere version eller rollback til en ældre version af GeForce Experience for at få alt til at fungere igen.

 1. Fjern alle eksisterende NVIDIA Graphics-drivere ved hjælp af Display Driver Uninstall Utility i sikker tilstand.

 2. Besøg NVIDIA Driver-webstedet, og søg efter dine grafikkortdrivere under Find manuelt drivere Du kan prøve at skifte mellem ældre og nyere versioner.

 3. Gå til driverens downloadplacering, og start driversoftwaren. Under installationen skal du vælge Brugerdefinerede indstillinger, og så Ren installation. Dette sletter tidligere installationer yderligere og installerer den aktuelle version.

 4. Overvåg nvbackend.exe for at kontrollere, om det er stoppet med at oprette problemer.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found