Vejledninger

Fix: PS4 Pro tændes ikke

PS4 Pro er en af ​​de nyere iterationer af Play Station 4 med nye funktioner såsom hardware, der muliggør 4k-gengivelse sammen med VR-funktioner. Sammen med nyere hardwarefunktioner kommer den også med bedre software og nyere funktioner, der kun er tilgængelige for den nye konsol.

Siden udgivelsen fik vi rapporter fra mange brugere om, at deres PS4 Pro ikke ville tænde. Dette kan være en ny PS4 Pro lige ud af kassen eller en lidt brugt. Årsagerne til, at din PS4 Pro ikke tændes, kan variere fra sag til sag afhængigt af dit scenario.

Hvad får PS4 Pro til ikke at tænde?

Årsagerne til, at din PS4 Pro ikke tændes, kan variere, da hvert tilfælde kan klassificeres i to kategorier: hardware og software. Nogle af grundene til, at din konsol ikke tændes, er men ikke begrænset til:

 • Din PS4 er i en fejltilstand på grund af hvilken konsollen nægter at tænde. En simpel strømcyklus løser normalt dette problem.
 • Du trykker ikke på tænd / sluk-knap Det forveksles ofte som en berøringsknap i stedet for en fysisk knap, som den virkelig er.
 • Der er et spørgsmål om elektrisk strøm i stikket, du sætter konsollen i.
 • Der er støv til stede inde i konsollen, som muligvis forhindrer fans i at starte op. Hvis ventilatorerne ikke starter, nægter konsollen at tænde som en del af protokollen.
 • Det CD sidder enten fast i konsollen eller sidder fast, hvilket forårsager fejlen.

Før vi fortsætter, vil vi gerne opfordre vores læsere til ikke direkte at blive involveret i de elektriske kredsløb på din PS4 eller stikkontakter. Hvis du er amatør, skal du sørge for at få hjælp fra en erfaren person.

Løsning 1: Power Cykling af din konsol

Power-cykling er handlingen med at genstarte din konsol fuldstændigt. Denne handling hjælper med at fjerne fejltilstande eller forkerte konfigurationer, der kan forårsage problemer og ikke lade konsollen tænde som forventet.

 1. Da din PS4 allerede ikke tændes, er vores trin med at slukke for enheden fuldført.
 2. Nu træk stikket ud konsollen fra alle dens kontakter. Fjern stikkene fra stikkontakten.
 3. Vent nu i ca. 10-15 minutter, så al elektrisk strøm er afladet.
 4. Når tiden er gået, skal du tilslutte alt igen og kontrollere, om du kan tænde konsollen korrekt.

Løsning 2: Tryk korrekt på tænd / sluk-knappen

Der har været meget forvirring omkring tænd / sluk-knappen på PS4 Pro. Ved at kigge på dets design kan man tro, at det er en berøringsknap, der reagerer med det mindste tryk på fingeren. Dette er dog slet ikke tilfældet.

Knappen kan se ud som om den er berøringsfølsom, men i virkeligheden er den en fysisk knap, som kun reagerer, hvis du trykker helt på den. Så sørg for at din konsol er tilsluttet stikkontakten og strøm og tryk på tænd / sluk-knappen helt ind. Du vil sandsynligvis føle et klikrespons, når du trykker korrekt på det.

Løsning 3: Fjernelse af disken manuelt

Et andet middel, der fungerede for flere mennesker, var at skubbe disken ud manuelt fra konsollen, da den ikke kan tændes. PS4 Pro har en fjederlignende struktur på disken, som giver dig mulighed for manuelt at skubbe disken ud ved blot et tryk på en knap. Sørg for, at du har frakoblet konsollen fra stikkontakten for din sikkerhed.

 1. Vend PS4 Pro på hovedet og se efter et hul lige over PS4-logoet. På billedet nedenfor vises PS4-logoet nedenfor, da billedet er inverteret.
 1. Sæt nu en skruetrækker i skubhullet, og drej den, så disken frigøres.
 2. Når disken er frigivet, skal du tilslutte alle kablerne igen og prøve at tænde PS4 igen. Kontroller, om vores problem er løst.

Løsning 4: Blæser luft ind i konsollen

Der blev også set tilfælde, hvor der var akkumuleret støv i konsollen, som fik fansen til at sætte sig fast. Hvis ventilatorerne ikke er i stand til at starte og fungere korrekt, nægter PS4 at tænde på grund af de sikkerhedsprotokoller, der er på plads, for at forhindre det i at blive overophedet.

Der er to måder, hvorpå du kan rense din konsol korrekt. Enten kan du tage det med til en servicestation og bede den professionelle om at servicere konsollen, eller du kan blæse / suge luft ind i / fra konsollen. Sidstnævnte er mere effektiv og kan hjælpe os med hurtigt at diagnosticere, om problemet virkelig er støvet. Pas på, at du ikke blæser for meget luft, da din konsol også kan blive beskadiget. Sørg også for, at du blæse luft ind i de to huller i kablet.

Løsning 5: Kontrol af strømforbindelse

Hvis du stadig ikke kan tænde din PS4 igen, er det muligt, at den strømforbindelse, som du forsøger at tilslutte konsollen til, ikke fungerer korrekt. Enten dette eller kablet på din PS4 er ikke tilsluttet hverken fra stikenden eller fra selve PS4.

I dette tilfælde skal du prøve at tilslutte din konsol til et andet stik et andet sted, som du ved fungerer sikkert. Hvis selv dette ikke fungerer, anbefales det, at du tager din konsol til et servicecenter og lader eksperterne se på konsollen selv. Det er ikke sikkert for dig at åbne konsollen og kontrollere, om du ikke har nogen erfaring.