Vejledninger

Sådan løses fejlen 'Manglende operativsystem'

Fejlmeddelelsen “Manglende operativsystem”Opstår, når computeren ikke kan finde et operativsystem i dit system. Dette sker normalt, hvis du har tilsluttet et tomt drev til din computer, eller hvis BIOS ikke registrerer harddisken. Det kan også forekomme, hvis harddisken er beskadiget, eller sektor 0 på harddisken har en forkert master boot-record (MBR).

Dette kan også forekomme, hvis en inkompatibel partition er indstillet som en aktiv partition, eller når en partition, der indeholder MBR, ikke længere er aktiv. Brugere står også over for dette problem, når de starter fra den forkerte placering, hvor der ikke er noget operativsystem til stede. Vi vil forsøge at gendanne dit system, før vi bruger en ren installation af Windows.

Manglende operativsystem

Brugere står over for dette problem i alle versioner af operativsystemer, nemlig Windows 10, 8 og 7. Computerproducenterne, hvor deres produkt indeholder fejlen, inkluderer Dell, Lenovo, HP, Sony VAIO, Acer osv. Dette problem kan normalt løses uden meget besvær. Vi starter med den nemmeste løsning og arbejder os ned til mere komplekse.

Bemærk: Før du fortsætter, skal du sørge for, at den harddisk, du bruger, faktisk har et operativsystem. Hvis du bruger en ny harddisk, er der ikke forudinstalleret et operativsystem. Først være absolut Sørg for, at operativsystemet er til stede, og fortsæt derefter. Også, fjern alle ekstra harddiske og flashdrev inden du fortsætter. Disse er kendt for at være i konflikt med BIOS, når du starter din computer.

Løsning 1: Valg af den korrekte opstartsenhed

Normalt oplever brugere dette problem, hvis den korrekte boot-enhed ikke er valgt på deres computere. Det kan være valgt som en USB-enhed eller en CD. Hvis der ikke findes et operativsystem i dem, kan din computer muligvis kaste denne fejl og nægte at indlæse det korrekte operativsystem, der findes på harddisken. Vi kan vælge den korrekte opstartsenhed og se om fejlen stadig vedvarer.

 1. Åbn din computer, og tryk på F1, F2 eller F3 ved opstart til gå ind i BIOS. Nøglen kan være forskellig for hver computer ifølge producenten.
 2. Når du er i BIOS, skal du navigere til startindstillingerne og vælge Harddisk fra listen over boot-enheder og bring det til toppen.

 1. Når du har valgt den rigtige boot-enhed, skal du genstarte din computer og kontrollere, om du har indlæst din Windows.

Løsning 2: Genopbygning af BCD

Boot Configuration Data (BCD) indeholder en liste over alle de emner, der skal køre ved opstart. I henhold til Microsofts officielle dokumentation kan du opleve opstartsfejl, hvis du har beskadigede eller ufuldstændige filer i din BCD, eller hvis din BCD er inaktiv eller forkert valgt af systemet som nævnt ovenfor. Vi vil prøve at genopbygge BCD og se om dette gør tricket.

 1. Indsæt en bootbar enhed med en kopi af Windows i dit system, og klik på Reparer din computer findes i nederste venstre side af skærmen.

 1. Når du er i gendannelsesmiljøet, skal du klikke på Fejlfinding> Avancerede indstillinger> Kommandoprompt.

 1. Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende kommando:
bootrec / genopbygningbcd
 1. Når kommandoen er udført, skal du genstarte dit system korrekt og kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 3: Aktivering af primær partition

Som officielt korresponderet af Microsoft er det muligt, at din primære partition ikke er markeret som aktiv af det system, der forårsager den fejlmeddelelse, der diskuteres. Vi kan starte i RE ved hjælp af ovenstående metode og aktivere partitionen kraftigt. Når vi genstarter, registrerer computeren operativsystemet i partitionen og starter fra det.

 1. Gå ind i kommandoprompt ved hjælp af den metode, vi implementerede i den sidste løsning.
 2. Når du er i kommandoprompten, skal du udføre følgende kommando:
diskpart
 1. Når du er i diskdel, skal du indtaste følgende kommando:
liste disk

 1. Vælg nu den disk, hvor du har installeret Windows. I dette tilfælde er det 'disk 0'. Udfør følgende kommandoer:
vælg disk 0 liste partition

 1. Her vises alle de aktive partitioner. Vælg partitionen af ​​“Systemreserveret partition”. Vi vil aktivere det for at sikre, at alle vigtige oplysninger er tilgængelige for BIOS. Indtast følgende kommandoer:
vælg partition 2 aktiv

 1. Efter aktivering af partitionen skal du genstarte computeren og kontrollere, om problemet er løst.

Bemærk: Du skal også sørge for, at alle de andre partitioner også fungerer korrekt og ikke er deaktiveret.

Løsning 4: Kontrol af din harddiskforbindelse

Hvis ovenstående metoder ikke fungerer, skal du kontrollere din harddiskforbindelse til din computer. Hvis din harddisk ikke er tilsluttet korrekt, bliver den muligvis ikke registreret, og operativsystemet kan ikke indlæses.

Hvis du bruger en stationær computer, skal du sørge for, at harddisken er tilsluttet korrekt med SATA forbindelse. Prøv at tage stikket ud og tilslut det igen korrekt. Prøv også at bruge andre SATA-porte til forbindelsen.

Hvis du bruger en bærbar computer, skal du skrue bagsiden af ​​computeren af ​​og kigge efter harddiskforbindelsen. Sørg for, at den er tilsluttet korrekt, og prøv at tilslutte den igen, og fjern støv. Når du har sørget for, at harddisken er tilsluttet, skal du genstarte computeren helt og kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 5: Ændring af SATA-tilstand og brug af USB 2.0

Hvis du geninstallerer en ny kopi af Windows, sidder den fast i midten, og nu modtager du fejlen "Operativsystem ikke fundet", det betyder, at systemet ikke kan genkende operativsystemet korrekt og ikke installerer det.

Selvom denne tilstand kan variere fra sag til sag, kan du prøve ændring af SATA-tilstand ved hjælp af BIOS-indstillingerne.

 1. Indtast dit BIOS ved at trykke på den korrekte tast (F1, F2, F3 osv.).
 2. Når du er i BIOS-indstillingerne, skal du navigere til Lagerkonfiguration og ændre indstillingen til / fra AHCI.

 1. Når du har ændret indstillingen, skal du sørge for at tilslutte dine flytbare medier i en USB 2.0-port. Der er kendte problemer, når du tilslutter dit installationsmedie til 0 Havn.
 2. Genstart computeren, og prøv at installere / gendanne Windows igen, og se om problemet er løst.

Løsning 6: Installation af et nyt Windows

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, kan du prøve at installere en ny kopi af Windows på din maskine. Dette vil sandsynligvis slette alle data i din primære Windows-installationspartition og nulstille alt inklusive applikationerne. Du kan prøve en datagendannelse, før du fortsætter med denne løsning.

At udføre en ren installation af Windows, skal du downloade Windows fra hjemmesiden og derefter oprette et startbart medie. Du tjekker vores artikel om, hvordan du opretter en startbart medie. Der er to måder: ved at bruge medieoprettelsesværktøj fra Microsoft og ved at bruge Rufus. Du kan nemt installere Windows ved hjælp af det startbare medie.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found