Vejledninger

Fix: Movie Maker viser ikke billeder eller kun afspiller lyd

Windows Movie Maker (WMM) er et videoredigeringsprogram, som du kan bruge til at klippe og sy videoer, lydbånd og billeder. Microsoft har altid leveret denne applikation i Vista, Windows 7, 8, 8.1 og Windows 10. Den downloades begge som et enkeltstående program eller distribueres sammen med Windows Live Essentials. Microsoft ophørte dog med supporten (den 10. januar 2017) til Windows Live Essentials efter Windows Essential 2012.

Ved import af optagelser til programmet kan en bruger enten vælge at fange video (fra kamera, scanner eller anden enhed) eller importere til samlinger for at importere eksisterende videofiler til brugerens samlinger. De accepterede formater til import er

Video

Windows Media Video (WMV) filer.wmv
Windows Media filer.asf og .wm
AVCHD-filer.m2ts, .mts og .m2t
Apple QuickTime-filer.mov og .qt
DV ‑ AVI filer.avi
Microsoft Recorded TV Show filer.dvr-ms og .wtv
MPEG-4 filmfiler.mp4, .mov, .m4v, .3gp, .3g2 og .k3g
MPEG-2 filmfiler.mpeg, .mpg, .mpe, .m1v, .mp2, .mpv2, .mod, .vob og .m2t
MPEG-1 filmfiler.m1v
Motion JPEG-filer.avi og .mov

Import af andre containerformater som MP4 / 3GP, FLV og MOV og AAC understøttes også, hvis de nødvendige codecs er installeret, eller hvis systemet kører Windows 7 eller nyere.

Billeder

JPEG-filer (Joint Photographic Experts Group).jpg, .jpeg, .jfif og .jpe
Tagged Image File Format (TIFF) filer.tif og .tiff
GIF-filer (Graphics Interchange Format).gif
Windows Bitmap-filer.bmp, .dib og .rle
Ikonfiler.ico og .icon
Portable Network Graphics (PNG) filer.png
HD-fotofiler.wdp

Lydfiler

Windows Media Audio (WMA) filer.asf, .wm og .wma
PCM-filer (Pulse-Code Modulation).aif, .aiff og .wav
Advanced Audio Coding (AAC) filer.m4a
MP3-filer.mp3

På trods af de mange formater, der understøtter Windows Movie Maker, har mange mennesker klaget over, at deres videobillede ikke vises på trods af lydafspilning. Andre har et helt tomt editorvindue uden videobilleder eller lydafspilning.

Hvorfor filmproducent kun spiller lyd

Dette indikerer normalt en manglende videokodec eller en forældet videografikdriver. Fungerer .wmv-videofiler og fotos korrekt? Hvis ikke, peger det på grafikdriveren. Hvis disse fungerer, men ikke for dine filtyper, peger det på en problematisk videofil eller manglende videokodec.

Forældede drivere er normalt et problem, når du opgraderer fra tidligere version af windows til Windows 10. Hvis dine grafiske drivere ikke fungerer korrekt eller ikke er kompatible med Windows 10, kan du ikke se dine billeder og videoer. Korrupte video- og lydcodecs (bruges til at afkode dit video- og lydformat) eller manglende codecs betyder også, at Windows Movie maker ikke kan vise dine videoer eller afspille lyden. Andre korrupte WMM-filer kan også være synderen.

Så hvordan afhjælper du situationen, hvor kun lyden afspilles på din Windows Movie Maker i Windows 10? Her er et par metoder, hvis en ikke virker, skal du gå til den næste. Du skal dog kontrollere listen ovenfor for at sikre, at dit videoformat understøttes af WMM.

Metode 1: Deaktiver videostabilisering på dine videoer

Funktionen til videostabilisering har været kendt for at forårsage knusninger og tomme storyboards, når du forhåndsviser din video. Deaktivering af dette på dine videoer kan fjerne dit problem. Sådan deaktiveres videostabilisering.

 1. Åbn Movie Maker, og tilføj dine filer og videoer
 2. På din storyboard skal du fremhæve den video, du vil fjerne stabiliseringen.
 3. Klik på Rediger under Videoværktøjer.
 4. Klik på Videostabilisering, og vælg 'Ingen'.

Metode 2: Fejlfinding og reparation af Windows Movie Maker

Fejlfinding for at finde problemer og rette dem er den bedste måde at bringe din filmproducent tilbage på sporet. Fejlfinding kan også rydde fastklemte codecs eller en fastklemt storyboard / preview-rude.

Lad os starte Movie Maker og prøve et par tests.

 1. Føj kun fotos til dit projekt. Vises de okay? Gem det som en film, og se om den resulterende .mp4-fil afspilles som forventet
 2. Føj bare .wmv-videofiler til dit projekt. Vises de okay? Gem filmen, og prøv at afspille den.
 3. Prøv nu dine videofiler eller andre videoer i samme format for at sikre dig, at det ikke er din video, der ikke kan afkodes korrekt (korrupt eller forkert kodet).

Hvis din video er okay og stadig ikke fungerer, forsøger vi at reparere Windows-filmproducenten

 1. Tryk på Windows-tast + R for at åbne Kør
 2. Skriv appwiz.cpl i tekstboksen, og tryk på enter
 3. I vinduet programmer og funktioner skal du finde og højreklikke på Windows Essentials og vælge Afinstaller / rediger.
 4. Klik på Reparer alle Windows Live-programmer. Vent til reparationen er afsluttet.

Metode 3: Opdater til / geninstaller Windows Essentials 2012

Hvis WMM-filer er korrupte, bliver du nødt til at erstatte dem ved at installere en ny kopi. Hvis du stadig bruger Windows Live Movie Maker 2011, skal du prøve at installere Movie Maker 2012 i stedet. Det er den nyeste version. Der er dog intet andet med hensyn til funktioner tilføjet til Windows 10.

 1. Download Windows Essentials 2012 her eller Windows Movie maker her
 2. Kør installationsfilen, og fjern den eksisterende Windows Essential. Kør installationsfilen igen, og installer programmet.
 3. Prøv Windows Movie Maker igen

Metode 4: Opdater dine grafiske drivere

Hvis dine grafiske drivere er forældede eller ikke fungerer korrekt, skal du opdatere dem. Sådan opdateres dine grafikdrivere.

 1. Trykke Windows / Start-tast + R at åbne Løb
 2. Type devmgmt.msc og tryk Enter for at åbne enhedsadministratoren
 3. Udvid sektionen under Displayadaptere, og find din grafiske enhed. Højreklik på det, vælg Opdater driversoftware.
 4. Søg automatisk efter driverne, og lad den installere. Hvis den rigtige driver ikke findes, skal du gå til producenten af ​​din computers producent og finde de korrekte og nyeste drivere der og installere den. f.eks. skriv dxdiag i kørselsvinduet og tryk enter for at finde producenten af ​​dit grafikkort, f.eks.

NVIDIA her

AMD her

INTEL her

 1. Genstart din pc, hvis du bliver bedt om det.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found