Vejledninger

Fix: Bogmærke er ikke defineret i Word

Flere Microsoft Office-brugere rapporterer, at de modtager "Fejl! Bogmærke ikke defineret ” fejl ved forsøg på at konvertere en Dok fil til PDF ved hjælp af Microsoft Word. Når dette sker, ændres hvert sidetal for hvert element i Indholdsfortegnelsen fra sidenummeret til “Fejl! Bogmærke ikke defineret“. Dette særlige problem rapporteres at forekomme med flere Office-versioner (Office 2010 og Office 2013) og med forskellige Windows-versioner (Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10).

Hvad forårsager fejlen "Bogmærke ikke defineret"?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, der almindeligvis anvendes i dette scenario. Baseret på hvad vi samlet, er der et par forskellige scenarier, der vil udløse denne særlige fejlmeddelelse:

  • Et eller flere bogmærker mangler - I de fleste tilfælde opstår fejlen, fordi Microsoft Word er afhængig af bogmærker for at oprette indholdsfortegnelsen til forskellige sektioner. Hvis et eller flere bogmærker ikke kan findes, får du netop denne fejlmeddelelse.
  • Bogmærker er forældede - Hvis du arbejder med en semi-manuel indholdsfortegnelse, er chancerne for, at indholdsfortegnelserne ikke opdateres automatisk, medmindre du giver klarsignal til at rette de ødelagte bogmærkeindgange. For at gøre dette skal du vælge indholdsfortegnelsen og trykke på F9-tasten.
  • Bogmærkeindlæg er brudt - Hvis din .doc-fil indeholder mange ødelagte links, der ender med at udløse dette særlige problem, er den mest effektive måde, der giver dig mulighed for at slippe af med problemet, at konvertere hele TOC til statisk tekst.

Hvis du i øjeblikket leder efter måder at løse "Bogmærke ikke defineret" fejl, denne artikel giver dig flere forskellige fejlfindingstrin. Nedenunder finder du flere forskellige metoder, som andre brugere i et lignende scenarie med succes har brugt til at få løst problemet og konvertere deres .doc-filer til PDF uden at støde på fejlmeddelelsen.

Da nedenstående metoder er ordnet efter effektivitet og sværhedsgrad, opfordrer vi dig til at følge dem i den rækkefølge, de præsenteres for at minimere din fejlfindingstid.

Metode 1: Brug kommandoen Fortryd

Hvis du får denne fejl, mens du prøver at bruge en automatiseret Indholdsfortegnelse (indholdsfortegnelse),chancerne er, at et eller flere felter indeholder et brudt link, der fører til et bogmærke.

Hvis du ser"Fejl! Bogmærke ikke defineret. ” umiddelbart efter du genererer indholdsfortegnelsen, og du ikke har gemt dokumentet endnu, kan du nemt gendanne den originale tekst ved at trykke på Ctrl + Z tastekombination med det samme.

Du kan også få adgang til Fortryd funktion ved hjælp af båndmenuen øverst på skærmen. Når handlingen er tilbageført, skal du rette de ødelagte bogmærkelinks, inden du prøver at konvertere dokumentet til en PDF-fil igen.

Hvis denne metode ikke tillod dig at omgå"Fejl! Bogmærke ikke defineret. ” problem, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Udskiftning af de manglende bogmærker

Hvis dit dokument ikke bruger de indbyggede overskriftsformater, eller du har foretaget relativt nye ændringer, der endte med at udløse"Fejl! Bogmærke ikke defineret. ”fejl, chancerne er, at du vil være i stand til at løse problemet ved at omdanne din indholdsfortegnelse til en semi-manuel liste og erstatte de manglende bogmærker (eller ændre referencerne indefra).

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

  1. Inde i din Word-version skal du gå til TOC-sektionen og højreklikke på en post, der viser"Fejl! Bogmærke ikke defineret. ”.Vælg derefter Skift feltkoder fra genvejsmenuen.
  2. Når du har gjort dette, vil du se Feltkodes bag bogmærket. HYPERLINK (eller PAGEREF) er navnet på det bogmærke, som feltet aktuelt peger på. Uanset hvilken type post, bogmærket ikke længere findes i dokumentet (det er derfor, du støder på problemet). For at løse problemet skal du bruge båndmenuen til at vælge Indsæt> Bogmærke og opret et nyt bogmærke med det gamle navn.

    Bemærk: En post somPAGEREF / HYPERLINK 'Bogmærke navn' peger mod et bogmærke indsat i hånden, mens en post kan lidePAGEREF / HYPERLINK ‘Ref33958203840’peger på et skjult bogmærke oprettet af en krydshenvisningsdialog.

  3. Når hvert manglende eller korrupt bogmærke er blevet repareret, skal du forsøge at konvertere dokumentet til en PDF igen og se om problemet er løst.

Hvis du stadig støder på"Fejl! Bogmærke ikke defineret. ”,gå ned til næste metode nedenfor. +

Metode 3: Tvinge indholdsfortegnelsen til at opdatere

Hvis Metode 1 og metode 2 har tilladt dig at identificere de ødelagte TOC-poster, og du formår at rette dem, kan du gendanne den automatiske opdateringsfunktion af TOC ved at trykke på F9 mens Indholdsfortegnelse er valgt.

Flere berørte brugere har rapporteret, at indholdsfortegnelsen er begyndt at opdatere normalt, efter at de har fjernet eventuelle ødelagte bogmærkelinks og trykket på F9-tast. Prøv at gøre dette, og se om det lykkes dig at løse dit problem.

Hvis den"Fejl! Bogmærke er ikke defineret. ”problemet stadig opstår, gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 4: Konvertering af TOC til statisk tekst

Hvis din indholdsfortegnelse har mange ødelagte links, og du ikke er parat til at rette hver post, en hurtig løsning til"Fejl! Bogmærke er ikke defineret. ”fejl er at konvertere den automatiske indholdsfortegnelse til statisk tekst. Dette fjerner fejlen og giver dig mulighed for at tilsidesætte"Fejl! Bogmærke ikke defineret. ”poster med din egen tekst.

At konvertere TOC (Indholdsfortegnelse) til en fuldstændig statisk tekst er alt, hvad du skal gøre, at vælge indholdsfortegnelsen og trykke på Ctrl + Skift + F9. Når du har gjort dette, omdannes alle dine TOC-poster til statisk tekst, som du kan redigere, som du finder det passende.