Vejledninger

X299 Vs Z370: Hvilken er bedre?

Hjem/Anmeldelser/Komponenter/ X299 Vs Z370: Hvilken er bedre?

X299 Vs Z370: Hvilken er bedre?

Den ultimative kamp mellem Intels mægtigste chipsæt

Af Hassam Nasir 28. marts 2020 9 minutter læst

Hvis du ønsker at opbygge det bedste, top-of-the-line entusiastiske Intel-baserede system derude, er chancerne for, at du har indsnævret din beslutning om at få et bundkort med et af disse chipsæt - X299 og Z370. Det er dog muligt på dette tidspunkt, at en vis forvirring er begyndt på dig, og at du ikke kan beslutte dig for den ene eller den anden. Eller måske kom du lige her for at lære om chipsættet for at øge din forståelse.

For at gøre tingene nemmere for dig at forbruge og forstå, har jeg delt alle de vigtigste funktioner i form af en liste nedenfor.

Nomenklatur, generation / litografi / arkitektur og AMD-modstykker

(til reference)

Den enkleste, men alligevel mest forvirrende del er at skelne mellem navneskemaerne for disse produkter. Men frygt ikke, med min hjælp vil du være i stand til at få en bedre forståelse af Intels navngivning af deres CPU'er, chipsæt og arkitekturer. X299 er den avancerede platform, der er designet til at imødekomme de mest krævende indholdsskabere og entusiasters behov. X299 er klassificeret i HEDT (High-End Desktop), mens Z370 er det bedste chipsæt til hjemmet desktop, der tilbydes af Intel og dets partnere. Hierarkiet med chipsæt baseret på deres funktioner inden for Coffee Lake-linjen af ​​CPU'er går sådan her:

H310 <B360 <H370 <Z370 / Z390 <X299 <Serverkvalitet Xeons på LGA 3647.

Coffee Lake er faktisk ikke en sø lavet udelukkende af kaffe, det er i stedet navnet på 8. og 9. generation Core-serie af CPU'er på 14 nm-arkitekturen. Core i7 8700K er den førende 8. generations CPU og Intel Core i9 9900K er den øverste 9. generations CPU.

De nuværende CPU-arkitekturer til X299 er Skylake-X, Kaby Lake-X, Skylake-W og Cascade Lake-X, og listen over CPU'er er meget lang. Kerneområdet kan skaleres fra 4 (Core i5 7640X) hele vejen til 18 kerner og 36 tråde (Core i9 9980XE). At vælge det rigtige X299-system er i sig selv en lang procedure på grund af dets massive skalerbarhed.

For AMD-brugere vil et referencepunkt være, at X370 / X470-chipsættet svarer til Intels Z370 / Z390-chipsæt, og AMD Threadripper-CPU'erne bruger X399-chipset

Du skal muligvis læse denne del igen for at forstå dette korrekt. Desværre er Intels navneskemaer blevet ret forvirrende, og det kræver lidt tålmodighed at forstå, hvad der er hvad.

Vigtige aspekter, du skal vide, før du træffer en beslutning

Stikkontakt

Z370-CPU'erne er udstyret med et LGA 1151-stik, og X299-CPU'er sidder på et LGA 2066-stik. LGA 1151-stikket bruges også af 6. og 7. generation CPU'er. Et CPU-stik er designet specielt til at imødekomme stabile strømkrav og datalevering af CPU'en. Et CPU-stik kan noget bestemme, hvor meget en CPU er i stand til, og hvor meget strøm den kan forbruge til at fungere. Da LGA 2066 er næsten dobbelt så mange stifter, kan stikket give op til en massiv 200W til CPU'en ved hjælp af højkvalitets og velafkølede VRM'er.

LGA 1151-stikket er i stand til at levere strøm på omkring 100W til 140W.

Strømforsyning, VRM'er og overclockability

Z370 er det eneste chipsæt i Coffee Lake LGA 1151-familien af ​​CPU'er, der understøtter overclocking. Du skal bruge en “K” (ulåst) variant af en CPU for at den kan overklokke, da alle de andre SKU'er har låst multiplikatorer. Core i7 8700 og 8700K er identiske på alle måder undtagen det faktum, at du kan overklokke 8700K, og den har både højere urhastigheder og bedre strømstyring.

Alle X299 CPU'er kan overclockes. Det giver mening for entusiasterne at få alle funktionerne uden at skulle bekymre sig.

CPU-strøm leveres af et 4-pin CPU-stik, men det er bare det absolutte minimum. Afhængigt af kravet kan bundkortet rumme flere CPU-stik, som strømforsyningen kan levere over 12V-skinnen. Nogle pakker måske 8 eller endda 12 forbindelser for at give mere watt. VRM'erne skal afkøles passende passivt eller aktivt med en ventilator for at opretholde en konstant spænding.

RAM-kompatibilitet

Ældre 1151 CPU'er var også kompatible med DDR3L RAM, men på grund af ændringer i arkitekturen i 8. og 9. generation CPU'er kan du kun bruge DDR4, og deres kompatible bundkort tilbyder ikke tidligere RAM-generationer. Både X299- og Z370-platforme understøtter DDR4 RAM ved hastigheder over 3000 MHz. Fordelen, som det avancerede produkt giver, er hurtigere og højere kapacitet RAM. Z370 CPU'er og bundkort understøtter op til 64 GB RAM, mens X299 bundkort og CPU'er kan bruge op til 128 GB. X299-bundkortene er også udstyret med quad channel-hukommelse sammenlignet med den dual channel-hukommelse, du finder på Z370. Dette betyder, at den samlede båndbredde af data fordobles på dobbeltkanal sammenlignet med enkeltkanalhukommelse og yderligere fordobles fra dobbeltkanal til firekanal (firdobbelt fra enkeltkanal). Dette betyder ikke meget for spillere, da deres data normalt indlæses en gang på RAM'en, når de starter et spil, men hvis du er en indholdsskaber, skal du trives med hurtigere RAM.

PCIe-baner

PCIe-baner er den største differentierende faktor mellem HEDT-brugeren og spilleren. Toppen af ​​linjen Intel Core i9 9980XE er et 18-kernet monster med en temmelig høj 44 PCIe-baner. Core i7 8700K maksimeres ved 24. PCIe-baner hjælper med at kommunikere processoren med de mest hastighedsafhængige enheder. Et grafikkort i et PCIe x16-stik kører med sin maksimale båndbredde og bruger omkring 8 til 10 PCIe-baner. Mindre enheder som WiFi-kort, Bluetooth-moduler, NVMe SSD'er eller USB-hubs på PCIe bruger muligvis maksimalt 2 PCIe-baner.

Indgang / udgang

Der er ingen forskel mellem, hvad det ene chipsæt tilbyder over det andet med hensyn til I / O, bortset fra at der ikke er X299-bundkort med skærmudgange, fordi deres CPU'er mangler integreret grafik. Det nummer af USB-porte, internet / WiFi-moduler, lydsystemer er alle afhængige af leverandøren.

Diverse

Generelt vil X299 have det absolut bedste af alt, hvad Intel har at tilbyde. Hvis der mangler en funktion på et af de andre chipsæt, inklusive Z370, får du det i X-serien af ​​CPU'er. Måske i form af flere kerner, cache- og PCIe-baner samt instruktionssæt, der ikke er i stand til at køre på nedre ende-CPU'er. Men i modsætning til en forbruger får du stadig integreret grafik, der er i stand til at kode og afkode 4K-videoer og spille lette spil, hvis du ikke har et dedikeret grafikkort.

Anbefalinger

Så hvis du er på markedet for at opbygge en pc med en af ​​disse platforme, her er nogle af mine forslag til et solidt bundkort og CPU-combo.

Intel Core i7 9700K og Asus ROG Strix Z370-E

Efter nogle spekulationer og research kom jeg til den konklusion, at jeg parrede den bedste værdi Coffee Lake CPU og det bedste værdi bundkort at parre det med. Jeg besluttede at gå med i7 9700K og Asus ROG Strix Z370-E Gaming bundkort.

Det åbenlyse valg

#EksempelPakkedetaljer
1Intel Core i7 9700K

5.495 anmeldelser

Tjek pris

2Asus ROG Strix Z370-E

Tjek pris

#1
Eksempel
PakkeIntel Core i7 9700K
detaljer

5.495 anmeldelser

Tjek pris

#2
Eksempel
PakkeAsus ROG Strix Z370-E
detaljer

Tjek pris

Sidste opdatering den 2020-12-23 kl. 00:42 / Tilknyttede links / Billeder fra Amazon Product Advertising API

1. Intel Core i7 9700K


Køb på Amazon

Intel Core i7 9700K er et monster med 8 kerner og 8 tråde. Spil? Videoredigering? Direkte dækning? Det har dig dækket fra alle grunde og bryder ikke sved. Alt imens du opretholder en brændende 5,0 GHz i luften.

Historisk set har Core i7s altid haft Hyper-threading, hvad enten det er på desktops, bærbare computere eller HEDT, men 9700K er den første nogensinde til at droppe denne funktion. Selv 8. generation i7 8700K (6 kerner og 12 tråde) har Hyper-threading. Selvom det kan være en bummer for nogle brugere, da de har arbejdsbelastninger, der drager fordel af at have flere tråde, vil det være bedre at have fysiske kerner i næsten alle andre situationer, herunder spil. Sikker på, at 8 kerner og 16 tråde ville have været frost på i7-kagen, det kommer med en betydelig pris- og effektforøgelse. Der er også problemer med tilgængelighed med i9 9900K. Hvis du ikke ved, hvad Hyper-threading er, er det en funktion, der gør det muligt for hver kerne at håndtere flere instruktioner bedre end en enkelt kerne og øger den samlede multi-threading-ydeevne for en CPU (AMD kalder det SMT - Simultan Multi-Threading, som er nøjagtig den samme funktion).

Det er dog en heuristisk proces, og at have flere fysiske kerner vil altid være bedre end at have mindre med Hyper-threading. 9700K er også indgangen til 8 kerner på LGA 1151-stikket.

Jeg ville også hurtigt nævne Intel QuickSync og den integrerede UHD Graphics 630 GPU. Dette gør vidundere med Adobe-softwaresuiten inklusive Premiere Pro. Du kan gengive og omkode 4K-videoer uden behov for en ekstern GPU. Derudover kan du også bruge iGPU, hvis du ikke har et kraftigt grafikkort med dig. Bare forvent ikke for meget af det, og iGPU er også afhængig af hurtig RAM.

2. Asus ROG Strix Z370-E


Køb på Amazon

Det valgte bundkort er Asus ROG Strix Z370-E Gaming. Dette bundkort blev omhyggeligt valgt, og det skulle opfylde nogle krav, før det blev anbefalet.

Den første grund til, at vi valgte dette bundkort over ethvert andet Z370- eller endda Z390-kort, er at dette kort har den bedste Auto Overclocking-funktion af nogen. Asus's AutoOC kan tage din CPU til en stabil 4,9 GHz uden at du behøver at blande dig med BIOS, forudsat at du har tilstrækkelig køling. VRM'erne køles også semi-aktivt med kølelegemer.

Hvis du spekulerer på, hvorfor ikke få en Z390, skyldes det, at Z390 kun har 2 nye funktioner: Intel garanterer deres eget WiFi-modul og et USB 3.1 Gen 2 Type-C-stik. Problemet er, at dette bundkort har begge disse funktioner og er billigere.

Asus ROG Strix Z370-E har også en meget cool M.2 SSD-køleplade, der reducerer temperaturerne på SSD'erne fra 70C til 50C. Til toppen af ​​det hele er det ekstremt æstetisk og smukt at se på.

Alle disse funktioner gør dette til et solidt køb.

Det er ikke det bedste manuelle overclocking bundkort og kan ikke gå meget længere end 5,2 GHz, men det er stadig en temmelig god aftale.

Intel Core i9 7940X og EVGA Dark X299

Lad os være ærlige, du er ikke her for bare at få en erstatning for et Z-seriekort, du leder efter mere af alt. Flere kerner, flere PCIe-baner, mere overclocking, flere RAM-slots. For at holde alt godt afbalanceret og give dig en god værdi i den ikke så værdiorienterede X299-platform, her er mine forslag:

Entusiaster vælger

#EksempelPakkeKøb nu
1Intel Core i9 7940X

Tjek pris

2EVGA Dark X299

270 anmeldelser

Tjek pris

#1
Eksempel
PakkeIntel Core i9 7940X
Køb nu

Tjek pris

#2
Eksempel
PakkeEVGA Dark X299
Køb nu

270 anmeldelser

Tjek pris

Sidste opdatering den 2020-12-22 kl. 18:12 / Tilknyttede links / Billeder fra Amazon Product Advertising API

1. Intel Core i9 7940X


Køb på Amazon

Til CPU'en valgte jeg Core i9 7940X. Hvis du er på udkig efter absolut ingen kompromiser, kan du få i9 7980XE eller 9980XE med deres 18 kerner og 36 tråde. På et personligt niveau giver 14-core og 28 gevind i9 7940X lidt mere mening. Begge disse CPU'er har 44 PCIe-baner, 19,25 MB cache, stabile overclocks omkring 4,1 GHz, Quad channel DDR4 ved 2666 MHz, der kan overclockes til mere end 3200 MHz osv.

Fotomanipulation, 3D-modellering, simulering, videnskabelig arbejdsbyrde, CAD og sindssyg multitasking ser ingen hikke. Du vil være god at gå med begge CPU'er.

2. EVGA Dark X299


Køb på Amazon

Intels X299-serie af bundkort har været skuffende. De mangler nogle funktioner eller er ikke på niveau med hvad de skal have til en meget høj pris. Ser man dybt ned i havet af X299 bundkort, har kun én skilt sig ud for mig: EVGA Dark X299. Selvom EVGA er en nyere spiller inden for produktionen af ​​bundkort, spikede de det med den rene kvalitet og funktionsrigdom af Dark X299 bundkortet. De har primært været producenter af fremragende strømforsyninger og Nvidia-grafikkort og fremstiller nu også bærbare computere, perifere enheder, køleenheder, chassis og selvfølgelig bundkort. Dark X299 er et af de eneste bundkort, der har aktiv VRM- og M.2 SSD-køling, hvilket er vigtigt for mestre niveauer af overclocking. Bare ved at have kødigere kølelegemer, kan VRM'erne køre kølige og give stabile spændinger til CPU'en.

Fans på bundkortet hjælper med at holde hele enheden pæn og kølig inklusive SSD. Der er også 4 DIMM-slots til Quad-channel RAM, to U.2 og en M.2-slot til PCIe SSD'er, Type-C USB 3.1-stik, endda det gamle PS / 2-stik og til tops alt kommer det ind på en meget attraktiv pris. Det er et stort bundkort, så det er nødvendigt med en større sag.

Konklusion

Jeg håber, at min artikel har bidraget til at øge din forståelse af den øverste ende af Intel CPU-platforme. For at opsummere, hvis du primært er en gamer og afslappet indholdsskaber, giver Z370-chipset bundkort den bedste værdi. Du kan stadig få 8 kerner og 16 tråde med en core i9 9900K og overklokke det komfortabelt til 4,7+ GHz, oprette indhold eller spille spil med maksimal kvalitetsindstillinger med høje opdateringshastigheder uden bekymring for at flaskehalse din GPU. X299 er til dem, der kræver meget mere af deres computere. De kan være hardcore gamere, der live stream på samme tid. Eller professionelle videoredigerere eller filmskabere, der håndterer 8K RED RAW-optagelser med 3D-modeller, specialeffekter og kompleks lydteknik.