Vejledninger

Sådan vender du din computers lodrette skærm tilbage til vandret

Hvis du nogensinde har været på et sted, hvor du fik rundt med din computers tastatur, eller dit barn eller kæledyr fik adgang til din computers tastatur og begyndte at lege rundt med det, kan det unødvendige og tilfældige fikling med tastaturet have resulteret i din computers vandret skærm, der ændrer sin retning og bliver lodret. Dette kan være et ganske stort problem for de fleste brugere af Windows-operativsystemet, især hvis de har en computer, der ikke designmæssigt er i stand til at underholde et portrætlandskab.

Evnen til at ændre din computers skærmorientering er faktisk en funktion, som din GPU giver dig. Mange GPU'er giver brugerne mulighed for at ændre deres skærmretning - dette er en funktion designet specielt til computere, der er i stand til at understøtte skærmens lodrette retning - såsom dem, der understøtter berøringsinput. For enhver person, der ikke kender til denne funktion i deres computers GPU, bliver deres computers skærm pludselig lodret, og den ikke kan bruge deres computer uden at vippe hovedet 90 °, kan ikke kun være ekstremt forvirrende, men kan også vise sig at være meget skadelig til deres computerbrug.

I virkeligheden sker der, når din computers skærm går fra vandret til lodret, at du ved et uheld trykker på en genvejskombination - f.eks. Ctrl + Alt + en af ​​de fire piletaster på tastaturet eller det samme med Flytte i stedet for Ctrl (den piletast, du trykkede på, afhænger af den GPU, som din computer har). Disse to tastaturgenveje er det, der skifter ændringen i skærmretning på næsten hver enkelt GPU, der understøtter genvejstastfunktionen.

Hvis du er stødt på ulykken med at få din computers skærm til at dreje fra vandret til lodret, skal du ikke frygte, da dette let kan løses. Alt du skal gøre er at trykke på Ctrl + Alt + en bestemt piletast eller Flytte + Alt + en bestemt piletast (den piletast, du skal trykke på, afhænger af den GPU, som din computer har). Da du sandsynligvis ikke ved, hvilken piletast du trykkede på første gang, skal du fortsætte med at prøve en kombination med hver af de fire piletaster, indtil du har succes med at skifte computerens skærmretning fra lodret tilbage til vandret.

I tilfælde af at begge genvejskombinationer ikke lykkes med at dreje din computers skærm tilbage fra vandret til lodret af en eller anden grund, er der ingen grund til panik, da der er andre metoder, der kan bruges til at løse dette problem. Følgende er de mest effektive løsninger bortset fra de to hurtigtastkombinationer, der er beskrevet ovenfor, som du kan bruge til at vende din computers skærmretning tilbage fra lodret til vandret:

Løsning 1: Skift skærmens retning fra kontrolpanelet

En computers skærmorientering kan også ændres fra kontrolpanelet uanset hvilken version af Windows-operativsystemet den kører på, selvom denne løsning er lidt mere kedelig, især sammenlignet med at rotere skærmen med en ekstrem simpel genvejskombination.

Højreklik på et tomt sted på din Desktop.

I kontekstmenuen skal du klikke på Skærmopløsning (hvis du bruger Windows 7 eller Windows 8 / 8.1) eller Skærmindstillinger (hvis du bruger Windows 10).

Du skal se en grafik, der viser alle din computers skærme øverst i vinduet, der vises. Hvis du har mere end en skærm tilsluttet til din computer, skal du klikke på den skærm, du vil ændre retningen på i grafikken for at vælge den.

Åbn rullemenuen direkte foran Orientering.

Klik på Landskab for at vælge det. Klik på ansøge. Hvis du bliver spurgt, om du vil beholde ændringerne eller ikke, skal du klikke på Behold ændringer. Klik på OkayAfslut og nyd din nu-liggende computerskærm.

Løsning 2: Drej din skærm ved hjælp af din grafikdriver

For brugere af Intel GPU'er:

Hvis din computer eller bærbare computer har en Intel-grafikchip, kan du rotere skærmen ved hjælp af din grafikdriver, hvis du blot:

Højreklik på et tomt sted på din Desktop.

Find og klik på posten "Grafikindstillinger". Dette vil starte Intel-kontrolpanel til grafik og medier.

Find indstillingen til Rotation og åbn rullemenuen direkte foran den.

Vælg hvor mange grader din skærm skal drejes for at gå tilbage til at være vandret.

Klik på ansøge. Hvis du bliver bedt om det, skal du klikke på Behold ændringer. Klik på Okay.

Afslut det Intel-kontrolpanel til grafik og medier.

For brugere af NVIDIA GPU'er:

Hvis du bruger en NVIDIA GPU, kan du vende din computers lodrette skærm tilbage til vandret fra NVIDIA kontrolpanel. For at gøre det skal du:

Højreklik på et tomt sted på din Desktop.

Klik på NVIDIA kontrolpanel for at starte det.

I venstre rude af NVIDIA kontrolpanel, Klik på roter displayet for at navigere til skærmens rotationsindstillinger.

Hvis en meddelelse om, at du ikke kan rotere din skærm mens Stereoskopisk 3D er aktiveret, skal du klikke på linket i blåt og finde og fjerne markeringen i Aktivér stereoskopisk 3D Når du har gjort det, skal du klikke på roter displayet i venstre rude, og du bliver ført til indstillingerne for skærmrotation.

Hvis du har mere end en skærm tilsluttet til din computer, skal du vælge den, du vil ændre retningen på.

Under Vælg retningen, klik på og vælg Landskab.

Klik på ansøge og / eller Okay for at anvende og bekræfte ændringerne.

Afslut det NVIDIA kontrolpanel.

For brugere af AMD GPU'er:

For at ændre din skærmretning fra lodret til vandret, hvis du bruger en AMD GPU, skal du:

Højreklik på et tomt sted på din Desktop.

Klik på Catalyst Control Center for at starte det.

I venstre rude af Catalyst Control Center gennemsøg alle kategorier, indtil du finder Drej skrivebordet indstilling, og klik derefter på den for at få vist indstillingerne for skrivebordsrotation i højre rude. Den kategori, under hvilken Drej skrivebordet valgmulighed kan findes afhænger af hvor gammel eller ny din Catalyst Control Center er, så du bliver bare nødt til at søge efter det i venstre rude. Dog på de nyeste versioner af Catalyst Control Center, det Drej skrivebordet mulighed findes under Almindelige skærmopgaver.

Hvis du har mere end en skærm tilsluttet til din computer, skal du vælge den, du vil ændre retningen på, i rullemenuen øverst i højre rude.

Under Vælg den ønskede rotation, Klik på Landskab for at vælge det.

Klik på ansøge for at gemme ændringen.

Afslut det Catalyst Control Center.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found