Vejledninger

Sådan tilføjes vandmærke til dine Google Docs

Hjem/Lære/ Sådan tilføjes vandmærke til dine Google Docs

Sådan tilføjes vandmærke til dine Google Docs

Af Habiba Rehman 6. november 2018 2 minutter læst

Google Docs har stadig ikke en funktion, hvor du kan oprette et vandmærke og føje det til dokumentet. Der er dog andre måder, hvorpå du kan tilføje et vandmærke til dit dokument i Google Docs. Der er mange applikationer, der også kan hjælpe dig med at tilføje et vandmærke til dit dokument. Lad os se på, hvordan vi kan tilføje et vandmærke til vores Google-dokument.

Da vi ikke kan lave et vandmærke på Google Docs, vil vi tilføje et tekstfelt til vores dokument og oprette et billede ud af det. Mens gennemsigtigheden holdes i den lavest mulige grad, så den ligner et vandmærke, der er under hele teksten. Til dette kan du vælge en farvetone, der ville være den lyseste og være lidt synlig bagved teksten.

Følg nedenstående trin for at oprette et tekstfelt, der vil blive brugt som vandmærke til dit dokument i Google Docs.

 1. Åbn et tomt dokument på Google Docs.
 2. Da du skal tilføje et tekstfelt, skal du gå til fanen Indsæt, der er synlig på den øverste værktøjslinje til Google Docs, klikke på den, og du vil blive sendt til flere muligheder, hvor du finder fanen 'Tegning ...' Klik på dette.

  Tegning ... er den fane, hvor du skal tilføje et tekstfelt, redigere det i henhold til dine krav til et vandmærke og derefter anvende det på alle dine sider i dokumentet.

 3. Et 'Tegning ...' lærred spreder sig lige foran din skærm, hvor du kan tegne alt og hvad angående dit dokument ved hjælp af de nuværende værktøjer som vist på billedet nedenfor.
 4. Ud af alle værktøjerne skal du vælge værktøjet til tekst, der har et T i et firkantet boksikon.
 5. Ved at klikke på tekstfeltet bliver din markør til et plustegn. Du kan bruge denne markør, klikke og trække og oprette et tekstfelt. Hvor stor eller lille du vil have, at tekstboksen skal være, er op til dig og dit papirkrav.
 6. Rediger teksten fra værktøjslinjen, der vises på billedet nedenfor. Du kan tilføje farve til denne tekst, gøre den større og ændre skrifttypen i overensstemmelse hermed. Glem ikke at gemme og lukke tegneseriet, når du har gennemført tekstfeltindstillingerne.
 7. Så det var det, jeg oprettede på Google Docs i starten.

  Men fordi jeg ville have teksten til at være super gennemsigtig. Jeg ændrede farven på teksten og valgte en meget lysere tone.

  På denne måde behøver jeg ikke manuelt mindske gennemsigtigheden. Jeg kan simpelthen vælge en farve, der vil være perfekt synlig bagpå, mens teksten over den kan læses uden meget problem.

  Sådan ser den redigerede version af mit vandmærke på Google Docs ud, efter at jeg ændrede farven på teksten.

Folk har normalt et vandmærke til deres firma i et andet format, der kan tilføjes som et billede på et Google Doc fra billedindstillingen, der vises, når tegneseriet åbnes foran dig. Men hvis du ikke har brug for det eller ønsker et vandmærke, der siger "fortroligt" eller "lovligt", ville denne metode være passende nok til at få et vandmærke på dit dokument.

Der er ikke meget, du kan gøre for at redigere på et vandmærke i Google Docs. Så en anden måde at tilføje et vandmærke til dine Google Docs, som jeg foreslår, ville være at du opretter et vandmærke på MS Word og gemmer det og får det eksporteret til Google Doc. På denne måde kan du bruge billedet som vandmærke bag dit arbejde på Google Docs.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found