Vejledninger

Hvad angiver de 5 bip på DELL?

Når du tænder for din computer, kontrollerer POST (Power On Self Test) hardwarekomponenten, fungerer de godt, og er der nogen hardwarefejl. Hvis hardwarekomponenter fungerer godt, kan din computer eller notesbog muligvis give et enkelt bip, og det fortsætter med at starte dit Windows-operativsystem. Også, hvis hardwarekomponenter (grafikkort, RAM, CPU, bundkort, CMOS eller andre) ikke fungerer godt, genererer din computer bipkoder, som du kan høre. Men hvordan genererer computeren bipkoder, og hvordan vil du høre dem? Der er to typer interne højttalere, den ene er integreret på dit bundkort, og en anden kan tilsluttes stifter (computer) eller CMOS-stik (notebook). Hvis din notesbog ikke har interne højttalere, vil du ikke høre noget. I de fleste tilfælde er højttalere inde i computere og notebooks, og du behøver ikke bekymre dig om det. I de fleste tilfælde er bipfejl almindelige for alle bærbare computere, men vi anbefaler, at du kontrollerer leverandørens dokumentation vedrørende bipkoder. Bipkoder kan være virkelig nyttige til at hjælpe med at diagnosticere og løse eventuelle problemer med computeren eller den bærbare computer.

Et af problemet med Dell-notebooks er at generere 5 bipkoder, når computeren starter op. Nogle af de fejlfindingsløsninger, som slutbrugere har prøvet, er hukommelsestest, ændring af RAM-moduler og systemscanning. Det løste ikke problemet. Fem bip betyder normalt, at der er strømafbrydelse i realtid, hvilket betyder, at din bærbare computer har et problem med CMOS-batteri. CMOS-batteri er placeret inde i computere og notesbøger og gemmer information om realtidsur (RTC).

Hvis CMOS-batteriet er defekt, eller spændingen er under 3V, skal du skifte batteri med et nyt. Hvordan ved du, hvad der er CMOS-spænding? Du kan læse CMOS-spænding i BIOS eller UEFI, og du kan kontrollere CMOS-spænding ved hjælp af Voltmeter. For de mest computere er batteriet CMOS CR2032, og for bærbare computere er det CMOS CR2032 og CMOS CR2025. Vi anbefaler dig at købe et CMOS-batteri, der anbefales af notebook-forhandleren.

Skift dit CMOS-batteri

Hvis din notesbog er under garanti, skal du ikke prøve at foretage hardwareændringer, som f.eks. Udskiftning af hardwaredele, opgradering af hardware-firmware eller skift af CMOS-batteri, da din notebook mister garanti. Kontakt teknisk support eller servicesupport fra det firma, hvor du købte enheden. De løser problemet gratis.

Men hvis din bærbare computer ikke er under garanti, skal du skifte CMOS-batteri. Udskiftning af CMOS-batteri er beskrevet i servicehåndbogen, som du kan downloade fra den officielle forhandlerside for at få den rigtige notebook-model. Hvis du vil downloade servicemanualer fra Dells websted, skal du åbne internetbrowseren og få adgang til dette LINK, skriv model af din bærbare computer og derefter vælge Manualer og dokumenter fra venstre side af dit vindue. Under Manualer og dokumenter klik på Servicehåndbog, der er i PDF-format.

Hvis du ikke løste dit problem ved at udskifte CMOS-batteri, er de mulige løsninger sandsynligvis hardware-baserede. Det ville være bedst at få en professionel til at se på det for at løse problemet.