Vejledninger

Sådan åbnes WDB-filer på Windows 10?

For det meste er filerne med WDB-udvidelsen, som en bruger støder på, Microsoft Works-databasefiler. Microsoft Works var en grundlæggende kontorpakke. Den bestod af et tekstbehandlingsprogram, regneark og databasestyringsapplikation. Microsoft Works var en del af gamle Windows-versioner (ikke Windows 10), som tillod brugerne at oprette deres dokumenter, projektmapper og databaser (indtil køb / opgradering til Microsoft Office). Den blev vedligeholdt fra 1988 til 2009. En Microsoft Works WDB-fil har mange ligheder med Access-database MDB-filer, men med flere begrænsninger og færre funktioner.

For at åbne disse filer på Windows 10 er det bedste at eksport WDB-filen i CSV format til Microsoft Office (Excel / Access); hvis du har adgang til en ældre version af Windows med Microsoft Works installeret. Hvis ikke, bliver tingene lidt vanskelige.

Filer, der har WDB filtypenavnet er tilknyttet

  • World of Warcraft
  • Microsoft Works-database

World of Warcraft

Databasen cache-filer, oprettet af World of Warcraft, bruger også WDB filtypenavn. Dette spil er et MMORPG (massivt multiplayer-rollespil). Dens spildata, der downloades fra spilservere, kan gemme oplysninger om skabninger, NPC'er (ikke-spillerkarakterer), emner og quests i WDB-filen, som derefter bruges til at downloade og cache spilindholdet.

Hvis du ikke har adgang til Microsoft Works, er dine muligheder begrænset til:

1. Microsoft Office

Word eller Excel kan åbne direkte Microsoft Works 6.0 til 9.0 filer. Du kan finde detaljer på den officielle Microsoft-side. Du kan også bruge den officielle Works Converter.

2. Libre Office

Du kan bruge Libre Office til at åbne WDB-filer. Libre Office er en åben kontorpakke, der minder om Microsoft Office. Libre Office består af flere programmer såsom Writer (tekstbehandler), Draw (vektorgrafikeditor svarende til CorelDraw) og Base (databasestyringsapplikation som MS Access). LibreOffice Base har fremragende databasefunktioner som rapporter, SQL og formularer. Libre-databaseapplikationen 'Libre Office Base'Kan åbne WDB-filer og kan konvertere det til regnearksformat.

3. CodeAlchemists Works Database Converter

Code Alchemist Works Database Converter vil simpelthen konvertere WDB (Microsoft works Database) i regneark / CSV-format, som derefter kan ændres ved hjælp af Microsoft excel.

Du skal have Java installeret på dit system. Du kan finde detaljer om, hvordan du konverterer WDB-filer på siden Code Alchemist. CodeAlchemists Works Database Converter er en nem at bruge applet og gratis at downloade.