Vejledninger

Fix: DHCP er ikke aktiveret til Ethernet

Internettet gør brug af Dynamisk Host Configuration Protocol (DHCP) for at give hurtig, automatisk og centralt styret distribution af IP-adresser til forskellige enheder, der ønsker at oprette forbindelse inden for et netværk. En DHCP-server bruges også til at hjælpe med at konfigurere standard gateway, undernetmaske og DNS-serveroplysninger på din enhed / computer.

Brugere oplever fejlmeddelelsen 'DHCP er ikke aktiveret til Ethernet'Når de foretager fejlfinding af deres ikke-fungerende internetforbindelse via Windows-fejlfinding. Denne fejl opstår normalt, når du manuelt har tildelt din computer en IP-adresse og undernetmaske. Opgaven med DHCP er at tage kontrol over dette element fra dig og løse alle IP-adresser og tildele dem automatisk. Du får muligvis din internetadgang nogle gange, men hvis den adresse allerede er taget, kan du ikke få adgang til internettet.

Du kan også opleve denne fejl med variationerne i Wi-Fi, Ethernet og Local Area-forbindelse.

Hvad er Dynamisk Host Configuration Protocol (DHCP)?

En DHCP-server bruges til automatisk at tildele unikke IP-adresser til computere, der forsøger at oprette forbindelse til et netværk. I små virksomheder og hjem fungerer routeren som en DHCP-server.

Processen består af flere forskellige trin:

 • Computeren (klienten) anmoder om en IP-adresse fra routeren (værten).
 • Routeren kontrollerer for ledige gratis IP-adresser og tildeler den til computeren.
 • De håndtrykker dem begge, inden computeren begynder at bruge IP-adressen.

Hver gang din enhed er tændt og tilsluttet et netværk, udsteder den en DHCPDISCOVER til routeren. Derefter begynder processen, og IP-adressen tildeles.

Hvad forårsager fejlmeddelelsen 'DHCP er ikke aktiveret til Ethernet'?

Denne fejlmeddelelse skyldes enkle fejlkonfigurationer på din computer. Nogle af grundene er:

 • Du bruger en manuel indtastning IP-adresse, som din computer kan bruge i menuen Netværkskonfiguration.
 • Det DHCP-klienttjeneste er muligvis ikkekører på din computer. Denne klienttjeneste hjælper din computer med at registrere IP-adressen og holde styr på DNS-poster.
 • Dit netværksdriver kan være forældet eller korrupt. Dette kan forekomme efter potentielle Windows-opdateringer.
 • Det router fungerer muligvis ikke korrekt. En simpel genstart løser normalt problemet, da det rydder alle de forkert gemte konfigurationer.

Inden vi starter med løsningerne, skal du sørge for, at du er logget ind som administrator på din computer, og at du har forbindelse til dit netværk korrekt. Kontroller Ethernet-kabler, prøv at udskifte dem, eller sørg for, at du har tilstrækkelig styrke med Wi-Fi-signaler.

Løsning 1: Henter automatisk IP-adresser fra DHCP

Den mest almindelige årsag til, at brugere står over for dette problem, er, at de har foruddefineret den IP-adresse, de vil bruge; dermed deaktivering af DHCP-mekanismen. Dette kan være i konflikt med dine netværksindstillinger, hvis den manuelle anmodning ikke underholdes. Vi navigerer til dine internetindstillinger, sæt begge indstillinger til automatisk og se om dette løser problemet.

 1. Tryk på Windows + R, skriv 'kontrol' i dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du klikke på Netværk og internet> Netværks- og delingscenter. Vælg nu indstillingen Skift adapterindstillinger fra venstre side af skærmen.
 1. Højreklik nu på adapteren, som er mediet for din forbindelse, og vælg Ejendomme.
 1. Dobbeltklik på indstillingen Internetprotokol version 4 (TCP / IPv4) for at åbne dens egenskaber.
 1. Vælg indstillingerne Få en IP-adresse automatisk og Få DNS-serveradresse automatisk.
 1. Tryk på OK for at gemme ændringer og afslutte. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst, efter du har oprettet forbindelse igen.

Løsning 2: Aktivering af DHCP-klientservice

Som nævnt i indledningen hjælper DHCP-klienten computeren med at registrere IP-adresser og også opdatere DNS-posterne på din computer. Hvis selve DHCP-klienten ikke fungerer på din computer, kan du ikke forvente, at DHCP fungerer på en jævn måde over netværket. Vi sørger for, at kundeservicen fungerer korrekt.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “services.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i tjenesterne, skal du finde posten til DHCP-klienten. Sørg for, at det er tilfældet kører og starttype er indstillet som Automatisk.
 1. Trykke ansøge for at gemme ændringer og afslutte. Forbind nu til dit netværk igen, og se om du stadig får forbindelsesproblemer.

Løsning 3: Nulstilling af netværkskonfigurationer

Hvis begge ovenstående metoder ikke fungerer, kan du manuelt prøve at nulstille dine netværkskonfigurationer på din computer. Vi skyller din IP-adresse, og efter geninitialisering af alle parametre, skal du anmode om en IP igen fra DHCP-serveren korrekt. Sørg for, at du er logget ind som administrator, før du følger denne løsning.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
 2. Når du er i forhøjet kommandoprompt, skal du udføre følgende kommandoer en efter en:
ipconfig / flushdns ipconfig / forny
 1. Genstart computeren fuldstændigt efter nulstilling af dit netværk og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 4: Nulstilling af router

Hvis du bruger et hjemmenetværk med din router, der fungerer som din DHCP-server, er der chancer for, at din router muligvis fungerer eller måske i en fejltilstand. Dette sker en gang imellem, og når det sker, løser en simpel strømcyklus normalt ting. Vi vil forsøge at tænde for både din computer og din router for at være sikker.

 1. Sluk for routeren og din computer. Tag deres ud hovedforsyning og vent i ca. 10 minutter.
 1. Når tiden er gået, skal du tilslutte stikket strømforsyning igen og tænd begge enheder. Vent i yderligere 4 minutter, før du prøver at oprette forbindelse til netværket. Kontroller, om problemet er løst.

Hvis du stadig ikke får løst problemet, kan du henvise til følgende tip:

 • Sørg for, at Windows er det opdateret til den nyeste version.
 • Hvis du er i en organisation, er det bedst at konsultere din IT-administrator da DHCP-serveren ikke er en router, og der også kan være andre konsekvenser.
 • Opdater din netværksdrivere efter at have afinstalleret dem fra enhedsadministratoren.
 • Rul Windows tilbage til et gendannelsespunkt efter sikkerhedskopiering af dine data, hvis dette problem opstod efter en opdatering.