Vejledninger

FIX: Skærmen går i dvale / slukker af sig selv på Windows 10

Nogle brugere rapporterede, at skærmen eller skærmen går i dvale eller slukker af sig selv, mens de ser en film, spiller videospil eller ikke gør noget. Dette sker normalt efter et par minutter. De fleste computerskærme er i dag i stand til at spare energi ved at dæmpe ned baggrundslyset på selve skærmen til en lavere procentdel eller ved bare helt at slukke for skærmen. Selvom dette kan spare strøm, kan det være irriterende, mens du ser en film. På grund af forskellige situationer implementerede Windows funktioner til at kontrollere den interne energisparer, så du kan indstille, deaktivere eller ændre denne adfærd. Desværre er nogle brugere stadig ikke i stand til at ændre deres system, hvad angår energibesparelser eller slukning af computerskærmen. På trods af at Windows er indstillet til aldrig at slukke for computerskærmen eller kun dæmpes efter en time eller mere, oplever brugerne stadig en sort skærm efter de første 10 minutter eller deromkring.

I denne vejledning vil jeg fortælle dig, hvad der kan være årsagen, og hvordan du løser dette problem.

Løsning 1: Skift strømindstillinger

En nyinstalleret Windows 10 slukker automatisk for dine computerskærme efter 10 minutter. For at deaktivere det, ret-klik på Windows-ikonet i nederste venstre hjørne af din proceslinje klikStrømstyring. Nu klik Skift planindstillinger for den valgte plan.

I det nu åbnede vindue er du i stand til at ændre værdierne for Sluk skærmen:. Skift det til Aldrig eller indstil et tidspunkt.Test for at se om dette løser problemet, hvis ikke gå til løsning 2.

Løsning 2: Scanning af malware

Visse malwares ved opstart kan også udløse denne adfærd. Brugere rapporterede, at de efter at have scannet deres systemer med Malwarebytes var i stand til at få dette problem løst. Se yderligere trin her

Løsning 3: Reparer systemfiler

Hvis systemfiler er korrupte, kan de bede Windows om at "springe" over de indstillinger, brugeren har angivet. Windows har et indbygget værktøj kaldetSFC-scanningtil at reparere systemfiler. Se trin her

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found