Vejledninger

Sådan løses Windows 10 ikke genstart

Nogle Windows 10-brugere oplever problemer med genstart for nylig. I denne særlige situation vil du være i stand til at lukke ned og gøre alt undtagen genstart. Hver gang en bruger forsøger at genstarte systemet, forbliver systemets lys tændt, mens skærmen eller skærmen slukkes. Dette vil dog ikke være et stort problem for de fleste brugere. Folk, der lejlighedsvis vil genstarte for at installere opdateringerne, finder det virkelig ubelejligt. Men bortset fra det vil der ikke være et problem. Du kan nemt omgå dette problem ved blot at lukke systemet ned eller holde tænd / sluk-knappen nede.

Hvad får Windows 10 til ikke at genstarte?

Der er et par ting, der kan forårsage dette problem. Disse ting er som følger

 • CMOS-problem. CMOS er en lille celletypehukommelse på bundkortet. Det bruges til at gemme BIOS-indstillingerne. Rydning af CMOS løser problemet, hvis det skyldes CMOS.
 • Det kan skyldes din valgte Power Plan, især hvis du har valgt High Performance plan.
 • Det kan skyldes hurtig opstart
 • Det kan skyldes et defekt bundkort

Metode 1: Ryd CMOS

Den første ting, du skal gøre, er at rydde CMOS. Dette skal løse problemet for dig. Følg blot trinene nedenfor.

Bemærk: Hvis du ikke føler dig sikker, skal du enten bruge computerhåndbogen eller kontakte en computerekspert.

 1. Sluk for din pc, og sørg for, at den er helt slukket.
 2. Åbn computerens kabinet
 3. På udkig efter en rund sølvfisk celleformet ting. Husker du de runde celler, som du lægger i armbåndsurene? Det vil være sådan, men større i størrelse
 4. Nu er der to muligheder. Du kan enten tage CMOS-batteri ud eller bruge jumperen. Lad os først se på, hvordan du fjerner det
  1. Fjern CMOS-batteri: For at fjerne CMOS-batteriet skal du bare tage det ud. Du har ikke brug for skruer for at tage batteriet ud. Den skal monteres eller låses inde i åbningen. Bemærk: Nogle bundkort har ikke flytbare CMOS-batterier. Så hvis du ikke kan tage det ud, så brug ikke meget magt. Det skal let kunne fjernes. Hvis du ikke kan tage det ud, betyder det sandsynligvis, at det er løst.
  2. Nulstil via jumper: Størstedelen af ​​bundkortene har en jumper, der kan bruges til at rydde CMOS-batteriet. Det er ret svært at identificere jumperens placering, da det varierer fra producent til fabrikation. Men der skal være CLEAR, CLR CMOS, CLR PWD eller CLEAR CMOS i nærheden af ​​den. Dette skulle give dig en idé om jumperen. Du kan også bruge manualen til din computer til at angive den nøjagtige placering af jumperen.
   • Når du har fundet jumperen, er den ret ligetil.
   • Drej blot jumperen til nulstillingspositionen
   • Tænd for din computer
   • Sluk for din computer
   • Flyt jumperen tilbage til sin oprindelige position

Når du er færdig med disse trin, skal du blot lukke lukningen af ​​dit system og tænde computeren. Alt skal være i orden.

Metode 2: Skift strømindstillinger

Slukning af dvaletilstand, dvaletilstand og hurtig opstart har løst problemet for mange brugere. Så følg nedenstående trin for at deaktivere disse muligheder.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
 2. Type kontrolpanel og tryk på Gå ind
 3. Vælg System og sikkerhed
 4. Klik på Vælg, hvad tænd / sluk-knapperne gør fra venstre rude
 5. Vælg Skift indstillinger, der i øjeblikket ikke er tilgængelige
 6. Fjern markeringen valgmulighederne Søvn, Dvaleog Slå hurtig opstart til. Alle disse 3 muligheder skal være under nedlukningsindstillinger
 7. Klik på Gem ændringer
 8. Lukke ned din Windows, og tænd den igen

Når du er i Windows igen, skal du prøve at genstarte. Dit system skal starte korrekt.

Bemærk: Du kan genaktivere hurtig opstart, hvis du vil, men kun efter 3-5 vellykket genstart. Så genstart dit system mindst 5 gange (bare for at være sikkert). Når du er færdig, skal du følge ovenstående trin og kontrollere indstillingen Aktivér hurtig opstart i trin 6, og du skal være god til at gå.

Metode 3: Opdater BIOS

Sørg for, at du har en opdateret BIOS. Nogle gange kan problemet være med softwaren i stedet for hardware. Husk, at opdatering af BIOS kræver teknisk viden, og det kan forårsage mange problemer, hvis det udføres forkert. Hvis du ikke har gjort noget lignende før, foreslår vi, at du får hjælp fra en ekspert.

Klik her og følg instruktionerne i denne artikel for at opdatere BIOS. Dette er vores artikel med detaljerede trin til opdatering af BIOS.

Metode 4: Skift bundkort

Dette kan virke lidt aggressivt, men hvis ovenstående givne muligheder ikke fungerede, kan det måske være et problem med dit bundkort. Hvis du kan, skal du prøve at forbinde din hardware til et andet bundkort og se, om systemet fungerer korrekt eller ej. Ændring af bundkort eller anden hardware er en kompliceret proces, der kræver mindst en smule teknisk know-how. Trinene til ændring af hardware eller dit bundkort er uden for anvendelsesområdet for denne artikel. Vi anbefaler dig at tage systemet til en pc-ekspert, hvis du ikke er fortrolig eller velbevandret i computerhardware.

Bemærk: Hvis du bruger et z87-chipset og haswell 4. gen opdaterings-CPU, kan det være problemet, fordi disse vides at have kompatibilitetsproblemer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found