Vejledninger

Hvad er iType.exe, og skal du slette eller deaktivere det?

Du ville have bemærket processen “iType.exe”, der kører din task manager, hvis du læser denne artikel. Lad mig rydde det til dig på forhånd, itype.exe er ikke en Apple-software, der ved en fejltagelse eller på anden måde installerede sig selv på din computer. Det er en tjeneste, der er relateret til Microsoft IntelliType hvilket er en tastaturdriver til Microsoft-tastaturer. 'Jeg'-brevet i ordet står for intelligent og blev valgt langt før normen for iDevices blev til. Denne software understøttes i Mac OSX såvel som Windows.

Microsoft kan specialisere sig i produktion af kvalitetssoftware, men tidligere har det udviklet og solgt mærke mus, tastatur og andet perifert udstyr. Windows har allerede sine egne standarddrivere til disse enheder, men hvis du bruger en avanceret Microsoft-enhed, er en anden specifik driver inkluderet for at understøtte avancerede funktioner og funktioner.

Microsoft IntelliType er en branddriver til Microsofts serie af computertastaturer. Det giver dig mulighed for intelligent at tilpasse unikke funktioner til dit tastatur og binde forskellige taster. Disse bundne taster kan åbne en programfil, udføre specifikke kommandoer eller endda åbne en webside. Det har også andre avancerede funktioner såsom deaktivering af ofte trykkede taster, styring af zoomskyderens ydeevne osv.

Microsoft har frigivet en ny software med navnet Microsoft Mouse and Keyboard Center 2.0 som erstatter Microsoft IntelliType selvom du stadig kan downloade den ældre software og køre den på dine computere. Denne nye opdatering har en opdateret brugergrænseflade, der matcher det moderne udseende af Windows. Det har også andre små nye funktioner såsom "how-to" tip, "Explore features ..." osv. Det er ikke meget populært endnu og der er stadig masser af mennesker, der stadig foretrækker den gamle IntelliType.

Kan jeg deaktivere eller slette iType.exe?

Ja, du kan deaktivere processen som den er ikke en systemproces og har intet at gøre med operativsystemets funktionalitet. Deaktivering af processen medfører ingen ændringer i dit operativsystem, men husk, at deaktivering af tjenesten kan fjerne alle de funktioner, der findes i dit Microsoft-tastatur, som kun er tilgængelige via tjenesten. I stedet for installeres standarddrivere i stedet, og du vil kunne bruge Microsoft-tastaturet som et traditionelt.

Der er to måder, hvorpå du kan deaktivere processen "iType.exe". Du kan enten forhindre det i at starte selv, når computeren starter, eller du kan vælge at afinstallere det helt.

Sådan stoppes iType.exe fra start ved opstart?

Som vi diskuterede før, kan du nemt stoppe tjenesten fra at starte sig selv automatisk. Vi navigerer til task manager, åbner startfanen, hvor alle de processer, der kører automatisk ved opstart, vises og deaktiverer den derfra.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “taskmgr”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i task manager, skal du navigere til “start opfanen. Højreklik på processen og vælg “Deaktiver”.

 

  1. Genstart din computer og kontroller, om handlingen fungerede.

Sådan afinstalleres IntelliType fuldstændigt?

Hvis du vil fjerne tjenesten helt, skal du fjerne applikationen (IntelliType) fra din computer. Bemærk, at afinstallation af dette program fjerner alle de gemte nøglekonfigurationer på dit tastatur, og du kan muligvis ikke bruge dem mere.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “appwiz.cpl”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Her vises alle de applikationer, der er installeret på din computer. Naviger gennem dem alle, indtil du finder det. Højreklik på den og vælg “Afinstaller”.

  1. Genstart din computer og se om vores handlinger var vellykkede.

Bemærk: Du kan også deaktivere processen ved at deaktivere dens tjeneste. Naviger til fanen tjenester ved hjælp af task manager, find tjenesten, højreklik på den og vælg Deaktiver.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found