Vejledninger

Sådan installeres Notepad ++ stavekontrol-plugin

Notepad ++ er en fritekst- og kildekodeditor, der oftest bruges af udviklere. Dette er en avanceret version af standard Notepad-applikationen i Windows og giver brugerne mulighed for at redigere kildekoder og udføre opgaver samtidigt ved at åbne flere faner. Det mangler dog stavekontrol og auto-korrekte funktioner.

Hvad er et stavekontrol-plugin?

Stavekontrol er programmer, der bruges til automatisk at rette og kontrollere stavemåder i et givet dokument / en fil. Dette gør det let at korrekturlæse dokumenter.

Inden du går videre mod løsningen i denne artikel, kan du se på din Plugin Manager i Notepad ++ og tjekke listen over tilgængelige plugins for at finde enhver stavekontrolpost. Hvis du ikke har nogen Plugin Manager på din Notepad ++, kan du tilføje den ved at tjekke vores andre “Sådan installeres Notepad ++ Hex Editor Plugin”Artikel (trin 1).

Men hvis du ikke har noget stavekontrol-plugin i Plugin Manager (ligesom de fleste brugere), kan du bevæge dig mod løsningen for at tilføje det manuelt.

Tilføjelse af DSpellCheck-plugin fra GitHub

Officielle distributører fjernede mange plugins efter Notepad ++ version 7.5 på grund af annoncer. Ligesom Plugin Manager blev fjernet fra Notepad ++, blev alle tilgængelige plugins inde i Manager automatisk fjernet, fordi der ikke var nogen mulig måde at installere dem på. DSpellCheck blev inkluderet i installationsprocessen af ​​Notepad ++ ældre versioner, men blev også fjernet for nylig. Selvom det er fjernet fra begge, installationen og Plugin Manager, kan du stadig tilføje / installere DSpellCheck Plugin manuelt ved at følge nedenstående trin:

 1. Først skal du gå til dette GitHub-link: DSpellCheck

  Dette indeholder installationsfilerne, der opdateres med nye versioner, der indeholder rettelser fra tid til anden.

 2. Du kan vælge 32bit eller 64bit zip-fil og download den
 3. Nu Uddrag den downloadede zip-fil ved hjælp af WinRAR og åben den udpakkede mappe
 4. Kopier “DSpellCheck.dll”-Fil fra mappen
 5. Find mappen Notepad ++ Plugins:
  C: \ Porgram Files \ Notepad ++ \ plugins 
 6. Åben det og sæt ind den kopierede DSpellCheck.dll fil her
 7. Når du er færdig, genstart din Notesblok ++
 8. Klik derefter på Plugins menuen, flyt markøren over DSpellCheck på listen og vælg “Stavekontrol dokument automatisk
 9. Nu kan du type eller åben enhver tekstfil og kontroller for stavefejl.