Vejledninger

Fix: Diskdefragmentering blev planlagt ved hjælp af et andet program

Fejlen "diskdefragmentering blev planlagt ved hjælp af et andet program" opstår, når Windows ikke er i stand til at starte operationen med at defragmentere dit drev, fordi operationen allerede er planlagt / kørt af et andet program på din computer.

Diskdefragmentering er et hjælpeprogram i Microsoft Windows designet til at øge adgangshastigheden for filer ved at omarrangere dem til at indtage sammenhængende lagerplaceringer. Defragmentering minimerer normalt den tid, det tager af hovedet at få adgang til den del af disken.

Selvom du fjerner applikationen, der tog kontrol over tjenesten, vises fejlmeddelelsen de fleste gange. Dette skyldes, at det har ændret tidsplanen for diskdefragmentering i Opgaveplanlægning, og det sandsynligvis ikke gendanner ændringerne, da den blev afinstalleret. Denne fejl har hurtige løsninger, der løser problemet med det samme. Følg løsningen fra toppen og arbejd dig ned.

Løsning 1: Klik på 'Fjern indstillinger' på pop op-vinduet

Før vi forkæler os med mere kedelige løsninger, kan du prøve at give kontrollen tilbage til Windows ved at klikke på knappen 'Fjern indstillinger', der findes på pop op-vinduet. Når du klikker på dette, vil Windows forsøge at genvinde kontrollen over hjælpeprogrammet og forsøge at indstille standardværdier i tidsplanen.

Det meste af tiden gør noget ved at klikke på knappen. I dette tilfælde skal du genstarte din computer (flere gange, hvis det er nødvendigt). Sørg også for, at et andet program ikke allerede kører Defragmenteringsværktøjet i baggrunden. Bemærk, at du muligvis har brug for administrative rettigheder for at udføre denne handling.

Løsning 2: Deaktivering af applikationer til diskdefragmentering (Norton, CCleaner osv.)

Der er mange applikationer derude, der udfører 'optimeringsoperationer' på din computer for at gøre det hurtigt og fjerne diskadgangstiden. Defragmentering er kun en af ​​de få aktiviteter, de udfører for at nå dette mål.

Når tredjepartssoftware defragmenterer din disk, tager den dybest set kontrol over tjenesten og kører den med forskellige tidsintervaller i henhold til dens tidsplan. Hvis du har et program (såsom CCleaner, Disk Optimizer osv.), Skal du sørge for enten at deaktivere det eller fjerne det helt.

En mærkbar applikation var Norton Antivirus. Det har et værktøj kaldet “Idle Time Optimizer”. Det lader antivirusprogrammet defragmentere dit bootvolumen. Den planlægger automatisk optimeringen, når den registrerer installationen af ​​et program på din computer, eller når din computer er inaktiv. Vi kan prøve at deaktivere det og se om dette gør tricket.

 1. Åbn Norton Antivirus, og naviger til dens indstillinger.
 2. Når du er i indstillingerne, skal du klikke på “Administrative indstillinger”Til stede under detaljerede indstillinger.
 3. Fjern markeringen / Sluk skyderen for processen “Idle Time Optimizer”.

 1. Trykke ansøge for at gemme ændringer og afslutte. Genstart din computer og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 3: Aktivering af Diskdefragmentering ved hjælp af dens applikation

Før vi forsøger at tvinge hjælpeprogrammet til at køre ved hjælp af task scheduler, kan vi prøve at indstille dets parametre og køre det ved hjælp af dets standardapplikation. Sørg for, at du er logget ind som administrator, inden du fortsætter.

 1. Klik på menuknappen på dit tastatur, og naviger til Diskdefragmentering placeret i “Systemværktøjer”.

 1. Hvis der ikke allerede er indstillet en plan for diskdefragmentering, skal du klikke på “Tænd for tidsplanen”.

 1. Indstil nu opgaveplanlæggeren efter dit krav. Prøv at planlægge opgaven til i den nærmeste fremtid (for eksempel om 10 eller 15 minutter), så du kan kontrollere, om den kører efter behov.

 1. Tryk på OK for at gemme ændringer og afslutte. Genstart din computer og se om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 4: Planlæg hjælpeprogrammet ved hjælp af Task Scheduler

Task Scheduler giver dig mulighed for automatisk at udføre rutinemæssige opgaver på en valgt computer. Task Scheduler gør dette ved at overvåge de kriterier, du vælger for at starte opgaverne (kaldet udløsere) og derefter udføre opgaverne, når de kriterier du vælger at starte opgaverne (kaldet udløsere) og derefter udføre opgaverne, når kriterierne er mødte.

Vi vil prøve at ændre indstillingerne i task scheduler, hvis du ikke kan defragmentere disken manuelt og se om dette løser problemet for os.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “taskchd.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Naviger til følgende filsti ved hjælp af den venstre navigationsrude:

Task Scheduler Library> Microsoft> Windows> Defrag

 1. Dobbeltklik på den opgave, der er til stede i vinduet i midten af ​​skærmen for at ændre triggerindstillingerne. Hvis opgaven er deaktiveret, skal du højreklikke på den og vælge Aktivér.

 1. Klik på fanen “Udløsere”Og klik på“Ny”For at indstille en ny tidsudløser for applikationen.

 1. Nu kan du indstille tidsplanen efter eget behov. Du kan indstille den til at udløse på daglig, ugentlig basis osv. Når du har indstillet udløsertiden, skal du trykke på Okay for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Genstart din computer og se om det aktuelle problem blev løst.