Vejledninger

Hvad betyder 'TTYL'?

Hjem/Lære/ Hvad betyder 'TTYL'?

Hvad betyder 'TTYL'?

Af Habiba Rehman 5. september 2018 3 minutter læst

'TTYL' er en forkortelse for 'Talk To You Later'. Det er dybest set en hurtig måde at fortælle nogen, at du ikke kan tale med dem lige nu og vil tale med dem efter et stykke tid. Næsten som et farvel. Men når man sms'er, siger folk normalt 'TTYL' i stedet for farvel.

Farvel føles som en afslutning på en samtale. Mens 'TTYL' virker mere som en pause i dag, og jeg vender tilbage til dig i morgen, venlig. Så når du ikke har lyst til at afslutte samtalen, men skal stoppe den, og hvis du vil fortsætte med at tale med den person, når din 'senere' er, skal du skrive 'TTYL' i stedet for farvel.

Da grammatik og interpunktion overhovedet ikke betyder noget for mange unge voksne, om det er at sende en sms til dine venner og familie eller chatte med folk på fora på sociale medier, kan du også skrive 'TTYL' som 'ttyl'. Den eneste forskel mellem de to er kapitalform.

Oprindelse af 'TTYL'

Det antydes af forskning, at det var forskellige steder i England tilbage i 1980'erne, hvor folk plejede at sige '' ta ta "og ikke farvel. Det udtryk, de normalt brugte, var "tata jer alle". Hvor som nu, det er blevet omorganiseret med et par ordændringer af amerikanerne, og nu er det populært kendt som "tal med dig senere". Og det var her det hele begyndte.

Andre formularer svarende til TTYL

TTYL var ikke det allerførste alternativ, der blev brugt til 'farvel' i en besked. Når jeg talte ud fra min egen erfaring, 10 år tilbage, kan jeg ikke huske at have sagt 'TTYL' til mine venner, da jeg sendte en besked til dem. De mest anvendte akronymer i disse tider var 'GTG', hvilket betød 'Got To Go'. Og hvis du ønskede at tage en kort pause fra samtalen og skulle være tilbage, så sig inden for de næste 10 minutter, du ville skrive 'BRB', som er en kort form for 'Be Right Back'.

Det var senere, at 'TTYL' startede en ny trend. Så når jeg skal afslutte en samtale, siger jeg ikke 'GTG', i stedet for bruger jeg 'TTYL'. Og efter min mening tilføjer 'TTYL' det mere udtryk. Det er som at fortælle den anden person eller give dem den overensstemmelse, at vi 'vil' tale senere.

Udover disse to er der mange flere korte forkortelser, som kan bruges som et alternativ til farvel eller 'TTYL' eller endda 'GTG'. Disse er:

  • 'BBIAB', som er en forkortelse for 'Be Back in a Bit'. Dette svarer til akronymet 'BRB', der betyder 'Be Right Back'.
  • 'Toodles' er ikke et akronym, men et ord, der var i trend. Ordet betyder dybest set farvel.
  • 'TTFN', en af ​​mine favoritter, fordi det altid minder mig om tegneserien 'Winnie the Pooh'. Tegnet, Tigger plejede at sige TTFN til sine venner.
  • Og endelig har vi 'CU', som er en slang kort forkortelse for ordene 'See You'.

Hvem bruger dette akronym?

For det meste unge voksne. Men folk i en ældre alder bruger dette også som en farvelnote. Det er en kort vej, det er super hurtigt at skrive. Og med tiden bliver alle opmærksomme på de forskellige internetslanger, der ofte bruges. Gør det til en 'ting' at tekst med forkortelser.

Hvor bruges det?

'TTYL' kan bruges til sms'er, på mobiltelefoner og på sociale netværksfora, hvor der er masser af chatteindstillinger.

Eksempler på hvordan man bruger TTYL i dine chats eller tekstbeskeder

Eksempel 1

Situation: Du er midt i en samtale med din ven, og du ved, at det er super sent, og at I begge skal sove nu. Så her er det sådan, du kan bruge den korte forkortelse 'TTYL'.

Ben: Så jeg gik der i dag og tog hans autograf.

Jen: Det er sejt. Hej jeg er super søvnig nu, ttyl okay?

Ben: sejt!

Så du kan bruge denne forkortelse midt i sætningen uden at gøre noget akavet.

Eksempel 2:

Situation: Du gør dig klar til en begivenhed og pludselig ringer din telefon.

SMS fra Julia.

Julia: Hej! Jeg er nødt til at tage noterne.

Dig: Ikke nu. VI TALES VED.

Det var kort og præcist, ikke? Og den anden person får, at du sandsynligvis er optaget af noget og ikke kan tale med dem med det samme.

Og 'TTYL' behøver ikke nødvendigvis at blive brugt sammen med andre ord for at lave en sætning. Se på det næste eksempel for at lære bedre.

Eksempel 3:

Situation: Du er på dit kontor og præsenterer et meget vigtigt møde. Din kone sender dig beskeder. Sådan kan du svare på din kone i en hurtig besked.

Kone: Hej, hvad sker der?

Dig: TTYL

Dette kan lyde meget brat. Men din kone ville forstå, at du er i en kontorsituation eller har travlt med arbejde og ikke kan svare hende mere end 'TTYL'. (Men kom tilbage til hende 'senere')

Håber, at denne artikel var nyttig til at forstå 'TTYL' bedre.