Vejledninger

Fix: Windows 10 tager evigt at lukke ned

At lukke din Windows kan virke som en simpel proces. Du slukker bare din pc. Hvor svært kan det være?

Alligevel er der meget mere at lukke ned end blot at skære strømforsyningen til din computer. Windows skal sekventielt lukke systemprocesser, gemme dine data og frigøre din hukommelse med uønskede data til stede. Normalt forbruger lukningsprocessen ikke mere end et par sekunder. Imidlertid kan den komplekse række trin undertiden falde over hinanden, hvilket får Windows til at tage meget tid, mens den lukkes ned.

Der kan være mange problemer, der er ansvarlige for, at din pc ikke lukker ned. Vi listede nogle af dem, så du kan finde ud af, hvor fejlen stammer, og rette den.

Løsning 1: Softwareproblemer

Programmer er den mest almindelige årsag til nedlukningsproblemer. Hvis din computer tager meget tid i vinduet "programmer skal lukkes" eller ikke går ud over det, betyder det, at du sandsynligvis har et softwareproblem ved hånden.

Ideelt set, som Windows 10 blev designet, viser Windows dig listen over programmer, der skal lukkes. Det meste af tiden lukkes de automatisk, men en konflikt eller et program, der ikke reagerer, kan forsinke nedlukningsprocessen drastisk. Dette sker, fordi programmet skal gemme data, før det kan lukke. Hvis det ikke er i stand til at gemme data, sidder Windows fast der. Du kan standse nedlukningsprocessen ved at trykke på "Annuller" og derefter gemme alle dine programmer og lukke dem manuelt.

Nogle gange fungerer dette trick ikke. Brugere rapporterede, at en liste, der ligner den ovenstående, blev vist på deres skærm, men den var tom, eller den dukkede op et øjeblik, og nedlukningsprocessen fortsætter ikke også. Dette er et tegn på, at et program forstyrrer din nedlukningsproces. Du skal afbryde processen, gå over til task manager (Tryk på Windows + R og skriv “taskmgr”) og undersøge de applikationer, der kører. Læg mærke til deres hukommelse / diskforbrug, og bestem hvilket program der er synderen.

Det er slet ikke nemt at rette et program, når du har identificeret det. Softwaren skal muligvis afinstalleres eller muligvis geninstallere. Det er sandsynligt, at softwaren ikke var installeret korrekt eller muligvis kræver nogle opdateringer. Der kan være behov for nogle forsøg og fejl for at bestemme det nøjagtige program, der forårsager problemer.

Løsning 2: Procesproblemer

Windows skal lukke et antal processer, før det kan lukkes helt. Det pakker data for at sikre, at Windows starter op uden problemer, næste gang det startes. Hvis en proces hænger, hvilken nedlukning, stopper nedlukningsprocessen, indtil den proces er løst. Du kan ikke finde ud af, hvilken proces der forårsager problemet, da Windows-nedlukningsskærmen ikke indeholder detaljer.

Vi kan ændre indstillingerne i din registreringsdatabase for at få Windows til at vise alle de processer, der lukker ned og tager tid. På denne måde vil vi være i stand til at lokalisere problemet og løse det.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “regedit”I dialogboksen for at starte din computers registreringseditor.
 2. Naviger nu til følgende filsti ved hjælp af navigationsruden til venstre på skærmen.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System

 1. Nu på højre side af skærmen vil du se en post navngivet som “VerboseStatus”. Hvis du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Rediger fra listen over muligheder. Skift dens værdi til 1 og gem ændringer.

Hvis du ikke kan se posten, kan vi lave posten manuelt og indstille status som 1. Højreklik på den tomme hvide del og vælg Ny og vælg DWORD (32-bit) værdi. Navngiv den nye post som “VerboseStatus”Og indstil dens status til 1. Gem ændringer og afslut.

Nu vil du se alle listen over processer, der lukker ned, når du er på lukningsskærmen. Du kan derefter let bestemme, hvilken proces der forårsager problemer, og fortsætte med fejlfinding. De mest almindelige processer, der forårsager et problem, inkluderer hardwaredrivere eller netværkskort.

Bemærk: Windows-registreringsdatabasen er et kraftfuldt værktøj. Ændringer af de forkerte filer / værdier kan få din computer til at blive ustabil og endda skade den. Fortsæt med forsigtighed, og kontroller altid trinnene, inden du implementerer noget.

Løsning 3: Problemer med operativsystemet eller driveren

Mange enkeltpersoner slukker for Windows Update for at minimere CPU- og diskforbruget, når de arbejder på deres computere. Windows-opdateringer indeholder fejlrettelser til forskellige problemer lige fra drivere til selve operativsystemet. Det anbefales ekstremt, at du holder din Windows-opdatering tændt hele tiden, så du ikke står over for et problem, mens du lukker ned.

I Windows 10 er opdateringerne aktiveret som standard, medmindre du ændrer indstillingerne. Følg følgende trin for at kontrollere status for dine opdateringer og installere dem (hvis tilgængelige).

 1. Åbn startmenuen og skriv Indstillinger i søgefeltet. Åbn det første resultat, der kommer frem.

 1. Når du er i indstillingerne, skal du klikke på Opdatering og sikkerhed indstilling til stede nederst til venstre på skærmen.

 1. Klik nu på Windows opdatering. Her vil du se status. Du kan også klikke på Søg efter opdateringer, så Windows kan downloade nye opdateringer (hvis de er tilgængelige).

Hvis Windows kræver genstart for at udføre opdateringen, er det bedst at gøre det så hurtigt som muligt. Gem alt dit arbejde, og genstart.

Løsning 4: Problemer med sidefiler

Windows har en funktion, der hedder Sidefil. Dens formål er at arbejde som en udvidelse af din RAM. Hvis dit system kræver mere hukommelse end det, der er tilgængeligt i RAM'en, overføres de mindst anvendte dele af dit RAM til din harddisk, så computeren kan få adgang til det, når det er nødvendigt.

Som standard på de fleste computere er det nødvendigt at rydde sidefilen for at forhindre sikkerhedsmangler. Dataene kan hentes af exploitere eller malware. Rydning af sidefilen kan tage tid i lukningsprocessen. Vi kan kontrollere, om deaktivering af det medfører nogen forbedring af vores forhold.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “regedit”I dialogboksen for at starte din computers registreringseditor.
 2. Når du er i Registreringseditor, skal du navigere til følgende filsti ved hjælp af navigationsfanen til venstre på skærmen.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management

 1. Se nu på de poster, der er til stede i højre side af skærmen. Søg gennem dem, indtil du finder “ClearPageFileAtShutdown”. Hvis værdien er indstillet til 1, betyder det, at den er aktiveret og muligvis forsinker nedlukningsprocessen. Højreklik på det, vælg Modificere og sæt dens værdi til 0. Gem ændringer og afslut.

Bemærk: Windows-registreringsdatabasen er et kraftfuldt værktøj. Ændringer af de forkerte filer / værdier kan få din computer til at blive ustabil og endda skade den. Fortsæt med forsigtighed, og kontroller altid trinnene, før du implementerer noget.

Løsning 5: Problemer med diskdrev

Hvis dit problem ikke løses på dette tidspunkt, betyder det, at der er et problem på dit Solid State-drev (SSD) eller harddisk (HDD). En korrupt eller en dårlig sektor i drevene kan hænge, ​​når dataene opbevares, eller det kan endda gemme dataene i de korrupte / dårlige sektorer, hvilket kan medføre, at nedlukningen mislykkes eller bruger meget tid.

Vi kan kontrollere sundheden på dine drev ved hjælp af Windows-funktionen "Fejlkontrol".

 1. Åben din "Min computer”(Også kaldet Min pc).
 2. Her vises alle dine harddiske i overensstemmelse hermed. Gentag følgende trin for alle tilsluttede harddiske.
 3. Højreklik på drevet og vælg Ejendomme fra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Når du er i egenskaberne, skal du navigere til fanen "Værktøjer”Og klik på Kontrollere til stede i Fejl ved kontrol

Nu vil Windows kontrollere alle dine sektorer en efter en og afgøre, om der er noget problem med drevet. Hvis dit drev er beskadiget, kan du altid reparere det ved hjælp af værktøjet Fejlkontrol. Hvis det er et mindre problem, løses det, og de dårlige sektorer isoleres. Men hvis det er fysisk skade, skal du muligvis gå til dit nærmeste værksted og få din maskine inspiceret.

Løsning 6: Lokalisering af tjenester, der forårsager forsinkelser med nedlukning

Hvis du ikke kan finde de tjenester, der forårsager forsinkelsen, mens du lukker ned, kan vi navigere til Event Viewer og kontrollere loggen for at få en idé.

 1. Højreklik på den Windows-knap findes i nederste venstre side af skærmen. Vælg Begivenhedsfremviser fra listen over tilgængelige indstillinger.

Eller du kan endda trykke på Windows + R-knappen for at starte Løb applikation og skriv “eventvwr”I dialogen for at starte den.

 1. Naviger nu til følgende sti ved hjælp af navigationsruden til venstre på skærmen.

Applikations- og servicelogfiler \ Microsoft \ Windows \ Diagnostics-Performance \ Operational

 1. Højreklik nu på Operationel til stede i venstre side af skærmen og vælg “Filtrer nuværende log”Fra listen over tilgængelige indstillinger.
 2. Skriv nu “203”I dialogboksen til begivenheds-ID og tryk på OK. Dette filtrerer alle logfiler og viser kun logfiler relateret til nedlukningsprocessen i Windows.

 1. Se nu gennem listen. Windows viser kun de processer, der har tagget “Denne service forårsagede en forsinkelse i systemlukningsprocessen”. Du vil kunne se navnet på tjenester, der bremser din computers nedlukning, under fanen Generelt. Lede efter "FilNavn”Og” Venligt navn ”for at bestemme identiteten af ​​de ansvarlige processer.

De oplysninger, du udtrækker her, kan let føre dig til alle tjenester, der forårsager en forsinkelse i din nedlukningsproces. I dette eksempel tog VPN-tjenesten meget tid at lukke ned og var en af ​​grundene til, at din computer sad fast i nedlukningsfasen. Hvis du har softwaren installeret og ikke bruger den så ofte, er det bedst at deaktivere den.

Nogle tjenester kan være systemtjenester, og du kan desværre ikke afinstallere dem. Men det meste af tiden er de tjenester, der er i konflikt med nedlukningsprocessen, brugerinstalleret. Naviger til Kontrolpanel, klik på Afinstaller programmer og søg efter programmet der. Du kan nemt afinstallere det ved at højreklikke og vælge indstillingen Afinstaller.

Løsning 7: Kontrol af din WaitToKillServiceTimeoutValue

Windows har en protokol, der gør det muligt for applikationerne at lukke sig selv i en periode, før det tvinges til at lukke dem. Dette tidsvindue kaldes WaitToKillServiceTimeoutValue. Det sender en "Windows lukker ned" -meddelelse til alle tjenester og applikationer, så de kan gemme arbejdet og lukke sig selv. Derefter venter det et stykke tid, før det selv lukker dem.

Som standard venter Windows 5 sekunder efter at du har klikket på "Luk computeren", før den forstyrrer sig selv. Hvis alle baggrundstjenester lukkes ned inden 5-sekunders-vinduet, lukkes det med det samme. Hvis ikke, vil det tvinge dem til at lukke og derefter lukke ned.

Der er et par værdier, der styrer, hvor længe din computer venter. Men der er en bestemt værdi kendt som WaitToKillServiceTimeoutValue vi skal undersøge, om din computer tager meget tid at lukke. Nogle applikationer øger dette 5 sekunders vindue til et meget større, når du installerer dem, da de kræver lidt ekstra tid at lukke sammenlignet med andre. Hvis denne værdi ændres, tager din computer længere tid end forventet.

 1. Tryk på Windows + R for at starte Løb Skriv “regedit”I dialogboksen og tryk på Enter for at starte Registreringseditor.
 2. Naviger nu til følgende sti

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control

 1. Se på højre side af siden, og vælg posten mærket som “WaitToKillServiceTimeoutValue”. Dobbeltklik på den. Værdien foran dig er tiden i millisekunder, som Windows venter, før du fortsætter med nedlukningen. Hvis den er indstillet til 5000, Windows venter 5 sekunder. Hvis den er indstillet til 20000, venter Windows i 20 sekunder.
 2. Vi anbefaler, at du ikke sænker denne værdi til mindre end 5000, da det er den optimale tid, der kræves for applikationerne at lukke uden nedbrud. Men hvis værdien ændres, kan du sætte den tilbage til 5000 inden dobbeltklik på posten og indstil værdien som 5000.

Bemærk: Windows-registreringsdatabasen er et kraftfuldt værktøj. Ændringer af de forkerte filer / værdier kan få din computer til at blive ustabil og endda skade den. Fortsæt med forsigtighed, og kontroller altid trinnene, inden du implementerer noget.

Hvis din computer stadig ikke løser problemet, skal du kontrollere, om der er fejl i dit operativsystem, og sikre, at det er opdateret til den nyeste version. Antivirusprogrammer bliver for det meste også en forhindring i processen. Prøv at afinstallere dem eller deaktivere dem midlertidigt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found