Vejledninger

Sådan rettes Windows 10 aktiveringsfejl 0x80041023

Nogle Windows 10-brugere har nået os med spørgsmål efter at være ude af stand til at aktivere deres licens. Den fejlkode, der kommer op, er “0x80041023“. Nogle brugere støder på dette problem, mens de prøver at aktivere efter en opgradering fra en ældre Windows-version eller efter en ny installation. Denne vejledning behandler kun scenarier, hvor nøglen er gyldig, og Windows 10-kopien er ægte.

Hvad forårsager Windows 10 Activation 0x80041023-fejlen?

Vi undersøgte 0x80041023 aktiveringsfejl ved at analysere forskellige brugerrapporter og teste de forskellige reparationsstrategier, som nogle berørte brugere har brugt til at løse problemet. Som det viser sig, er der flere forskellige scenarier med potentialet for at udløse 0x80041023. Her er en liste over potentielle synder:

  • OEM-licens kan ikke aktiveres - Hvis du har en OEM-licens, kan du ikke bruge aktiveringsnøglen, hvis du opgraderede fra en ældre version. Hvis dette scenarie er anvendeligt, skal du se afsnittet 'Opgradering af OEM-licenser' for at få oplysninger om, hvordan du undgår fejlkoden.
  • Windows forsøger at bruge den gemte BIOS-nøgle - En anden sandsynlig mulighed er, at BIOS på din computer stadig har Windows Home-nøglen. Hvis du prøver at aktivere dit operativsystem, kan du ikke gøre det konventionelt. Den korrekte måde at gøre det på, i dette tilfælde, er at bruge SLMGR til at aktivere og tilsidesætte den gamle nøgle.

Hvis du i øjeblikket kæmper for at komme forbi denne fejlkode og aktivere din ægte Windows 10-licens, giver denne artikel dig et par fejlfindingstrin. Nedenfor finder du to metoder, som andre brugere i samme situation med succes har brugt til at få løst problemet.

For de bedste resultater anbefaler vi, at du følger de potentielle rettelser i samme rækkefølge, som vi arrangerede dem. Uanset hvilket scenarie du støder på aktiveringskoden 0x80041023, skal du være i stand til at følge nogle trin, der løser problemet (så længe din Windows 10-licensnøgle er gyldig).

Lad os begynde!

Opgradering af OEM-licenser

Før du prøver en af ​​nedenstående metoder, er det vigtigt at vide et par ting om OEM-licenser. Disse er ikke beregnet til at blive brugt som opgraderingslicenser, så de kan kun bruges til nye maskineinstallationer.

Lad os sige, at du prøver at installere Windows 10 Pro på en maskine, der tidligere havde Windows Home, aktivering vil ikke være vellykket, og du vil se 0x80041023 aktiveringsfejl som resultat. Hvis du befinder dig i dette nøjagtige scenarie, skal du installere Windows 10 Home igen og derefter opgradere til Pro ved hjælp af Windows Store.

Lad os nu overveje et andet scenario - Lad os sige, at du har medbragt Windows Pro fra OEM og ikke fra butikken. I dette tilfælde er den korrekte måde at aktivere og undgå 0x80041023-fejlen at installere Windows 10 Pro frisk og derefter anvende aktiveringsnøglen.

Hvis de to ovenfor beskrevne scenarier ikke gælder for dit scenario, skal du gå ned til de mulige rettelser nedenfor.

Metode 1: Brug SLMGR til at aktivere

Hvis du får 0x80041023 fejlmens du prøver at aktivere en Windows 10 Pro-nøgle, er det meget sandsynligt, at problemet skyldes, at BIOS på din computer stadig har Windows Home-nøglen. Dette er ret almindeligt i tilfælde, hvor brugeren køber en præaktiverende Windows-computer og derefter nulstiller den. Når processen er afsluttet, vil OS stadig prøve at aktivere med den nøgle, der er gemt på din BIOS.

Hvis dette scenarie gælder for din særlige situation, vil du være i stand til at løse problemet ved at køre en række kommandoer inde i en forhøjet kommandoprompt. Her er en hurtig guide gennem det hele:

  1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Cmd” og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en dialogboks Kør. Når du bliver bedt om det af vinduet UAC (brugerkontokontrol), skal du klikke på Ja for at give administrative rettigheder.
  2. Når du er inde i den forhøjede kommandoprompt, skal du skrive følgende kommandoer (tryk på Gå ind efter hver) for at ændre den anvendte licensnøgle til den rigtige:
    slmgr / ipk slmgr / ato

    Bemærk: Husk at * Windows-nøgle * simpelthen er en pladsholder. Udskift det med din egen licensnøgle.

  3. Når den aktive licensnøgle er blevet ændret med succes, skal du genstarte din computer. Den nye nøgle skal blive aktiv ved næste opstart.

Hvis denne metode ikke fungerede for dig, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Kontakt Microsofts support

Hvis ovenstående metode ikke tillod dig at aktivere din Windows 10-build og undgå at få 0x80041023 fejl, den bedste fremgangsmåde nu er at komme i kontakt med Microsofts supportteam og bede dem om at hjælpe dig med at genaktivere dit operativsystem.

Der er et par måder at gøre dette på, men den mest bekvemme måde at komme i kontakt med en Microsoft-agent er at ringe til det gratis vejnummer, der er specifikt for dit land eller din region.

Se denne liste (her) for at finde det telefonnummer, der er specifikt for din region.

Husk, at det afhængigt af din region og antallet af tilgængelige supportagenter kan tage noget tid, indtil du er tildelt en live agent. Normalt, hvordan det går, bliver du bedt om et antal sikkerhedsspørgsmål for at bekræfte, at du er ejer af licensen, og derefter vil de aktivere licensen eksternt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found