Vejledninger

Sådan repareres skærm tilfældigt bliver sort

På det seneste har flere brugere oplevet problemer, hvor deres skærme pludselig bliver sorte kortvarigt. Denne adfærd rapporteres at forekomme gentagne gange, for så lav er hvert sekund til hvert par minutter. Hvad der forværrer problemet er, at skærmen fungerer forkert uden nogen særlig begivenhed eller tid.

Mange brugere rapporterede, at dette problem opstod enten ved intensiv brug af grafik eller bare tilfældigt. Ifølge vores forskning er der ikke nogen officiel erklæring fra officielle kilder. I denne artikel gennemgår vi alle grundene til, hvorfor dette problem kan forekomme på din computer.

Hvad får monitoren til at blive sort tilfældigt?

Efter at have undersøgt grundigt om problemet og kombineret brugerrapporter konkluderede vi, at dette problem opstod på grund af flere forskellige årsager. Nogle af grundene til, at din skærm muligvis bliver sort, er men ikke begrænset til:

 • Dårlig PSU: Strømforsyningsenheden er kendt for at være den mest almindelige skyldige i at gøre din skærm sort. Da dette leverer strøm til dit bundkort, kan det være muligt, at de korrekte spændinger ikke leveres korrekt.
 • Videokabel: Videokablet, hvad enten det er en HDMI eller VGA, der forbinder skærmen til din pc, kan være ødelagt eller beskadiget. Dette vil normalt medføre en sort skærm, når den også berøres eller tilfældigt.
 • GPU: Hvis du har dedikeret GPU installeret og har skærmen tilsluttet igennem den, kan det også forårsage problemer, hvis den er beskadiget eller ikke tilsluttet korrekt.
 • Overclocking: Overclocking kan være nyttigt for flere brugere for at øge deres kernekraft, men det kan også komme med komplikationer som den, der diskuteres.
 • Forældede OS-filer: Hvis operativsystemfilerne er korrupte eller ufuldstændige, kan de være årsagen til problemet. Forældede versioner af Windows passer også her.
 • Tredjeparts grafikindstillinger: Hvis tredjeparts (såsom AMD, NVIDIA) grafikforbedrende funktioner implementeres, er de muligvis ikke synkroniseret med operativsystemet og forårsager forskellige problemer.
 • Strømindstillinger: Strømindstillingerne i dit system dikterer mængden af ​​strøm, din computer vil forbruge, og i hvilke tilfælde holder den op med at forbruge. Hvis disse strømindstillinger ikke er synkroniseret med din brug, kan du se ud som om skærmen bliver sort.
 • Dårlige chauffører: Grafikdrivere er den vigtigste drivkraft for at forbinde dit operativsystem til hardwaren. Hvis de er forældede eller korrupte, går kommunikationen ikke så godt, og du har mange problemer.
 • Tredjeparts software: Selvom dette er meget sjældent, kan der være noget tredjepartssoftware på din computer, der kan være i konflikt og forårsage bizarre problemer som den, der diskuteres. Her kan vi prøve at fejlfinde og afinstallere softwaren for godt.
 • Strømforstyrrelser: Sidst men ikke mindst, hvis du har dårlige ledninger i dit hjem eller strømforstyrrelser, kan din skærm muligvis flimre et øjeblik. Nogle alternative trin kan tages for at rette denne metode.

Inden vi går videre til løsningerne, skal du sikre dig, at du har en aktiv internetforbindelse og er logget ind som administrator. Vi foreslår også, at du sikkerhedskopierer dine data, hvis det er tilfældet.

Løsning 1: Kontrol af HDMI / VGA-kabel

Der kan være et tilfælde, hvor dit HDMI-kabel ikke fungerer korrekt eller er beskadiget. Den samme ting kan siges om dit tv / skærm, som muligvis ikke fungerer. Her udfører vi nogle grundlæggende fejlfindingsteknikker og ser, om de hjælper os med at diagnosticere og løse problemet.

 • Udskift din HDMI-kabel. Inden du køber et nyt, skal du prøve at tilslutte det aktuelle kabel til et andet system og se om det fungerer. Hvis det ikke virker, betyder det sandsynligvis, at kablet er beskadiget. Udskift kablet, og prøv igen.
 • Prøv en forskellige indgangskilder til skærmen eller tv'et. Hvis du bruger en bærbar computer som inputkilde, kan du prøve at oprette forbindelse til en anden bærbar computer og se om dette gør nogen forskel. Hvis signalet registreres fra den anden bærbare computer, betyder det, at der enten er nogle fejlkonfigurationer på din bærbare computer, eller at HDMI-porten ikke fungerer.
 • Du kan også prøve isolere problemet og se om skærmen / tv'et fungerer korrekt med andre indgange.
 • Hvis du bruger en HDMI til VGA-konverter, kan det være dårlige nyheder. For at bekræfte, at HDMI-modulet på både din input og output fungerer korrekt, skal du bruge et rent HDMI-kabel og kontrollere.

Løsning 2: Deaktivering af overclocking

Overclocking er en meget almindelig funktion i mange pc-builds i dag. Her udfører processoren korte udbrud af beregninger i et lille interval. I løbet af dette interval når CPU'en sin tærskeltemperatur, og overklokken stopper, indtil CPU'en afkøles igen. Der var adskillige rapporter fra brugere, der angav det deaktivering af overclocking fik løst problemet med, at skærmen blev sort igen og igen. Selvom disse indstillinger er beregnet til at forbedre computerens kvalitet, synes de her at gøre det modsatte.

Her vil vi anbefale, at du deaktiverer al type overclocking og får din CPU til at køre med fabrikshastigheden. Oven på dette skal du sørge for, at der ikke er nogen computer forbedring programmer, der kører på din computer. Disse programmer er kendt for at være i konflikt med operativsystemet og grafikken, når de prøver at 'optimere' computeren ved at fjerne flere vigtige processer.

Løsning 3: Opdatering af Windows til den nyeste version

Microsoft frigiver hyppige opdateringer til at rette fejl eller introducere nye funktioner. Hvis du ikke har opdateret Windows i nogen tid, anbefales det, at du gør det med det samme. Der har været lignende tilfælde tidligere, hvor grafiksystemet stoppede med at fungere korrekt på grund af fejl, der blev induceret i systemet.

Når disse fejl identificeres, ruller Microsoft-ingeniører opdateringer så hurtigt som muligt målrettet mod problemet. Efter installation af opdateringerne ser det ud til, at skærmen fungerer perfekt. Sørg for, at du er logget ind som administrator, inden du fortsætter.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “opdatering”I dialogboksen, og åbn applikationen.
 1. Nu åbnes indstillingerne. Klik på knappen Søg efter opdateringer. Nu vil din computer automatisk kontrollere, om der er nyeste tilgængelige opdateringer, og installere dem på din computer.

Bemærk: Der kræves en aktiv internetforbindelse for at anvende opdateringerne. Det kan også tage lidt tid afhængigt af opdateringens størrelse.

Løsning 4: Opdatering af grafikdrivere

Som du måske har gættet, er grafikdrivere de vigtigste komponenter, der forbinder og videresender instruktioner fra dit operativsystem til grafikhardwaren. Hvis disse er forældede eller korrupte, vil du opleve stammende og bizarre problemer som skærmskærmen bliver sort. Her afinstallerer vi de aktuelle drivere korrekt og forsøger derefter at installere nye.

 1. Download og installer DDU (afinstallationsprogram til displaydriver) fra dets officielle hjemmeside.
 2. Efter installation Display Driver Uninstaller (DDU), start din computer ind sikker tilstand. Du kan tjekke vores artikel om, hvordan du starter din computer i sikker tilstand.
 3. Efter start af DDU skal du vælge den første mulighed “Rengør og genstart”. Dette afinstallerer de aktuelle drivere fuldstændigt fra din computer.
 1. Start nu computeren normalt efter afinstallationen uden sikker tilstand. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter. Højreklik på et hvilket som helst mellemrum og vælg “Søg efter hardwareændringer”. Standarddriverne installeres. Prøv at starte spillet og kontroller, om dette løser problemet.
 2. I de fleste tilfælde fungerer standarddriverne ikke for dig, så du kan enten installere de nyeste drivere via Windows-opdatering eller navigere til producentens websted og downloade de nyeste.
 3. Når du har installeret driverne, skal du genstarte computeren og kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 5: Kontrol af din PSU (strømforsyningsenhed)

PSU er hovedkomponenterne, der tager vekselstrøm fra hovedudtaget af elektricitet eksternt og derefter sender den korrekte spænding til andre komponenter på din computer. For eksempel kan SATA-forbindelser kræve mere strøm end bundkortet. Her, hvis din PSU er beskadiget eller ikke sender strøm korrekt, vil du opleve adskillige problemer lige fra din skærm, der blinker igen og igen til computeren går ned.

Hvad du kan gøre her er at prøve en anden PSU midlertidigt. Kontroller, om problemet også opstår, når du bruger denne hardware. Sørg også for at udskifte kablet, der forbinder PSU'en med stikkontakten. Hvis problemet ikke vedvarer der, betyder det, at du skal få din PSU kontrolleret. Hvis det gør det, kan du fortsætte med de andre fejlfindingsmetoder, der er anført nedenfor.

Løsning 6: Afinstallation / deaktivering af tredjepartsprogrammer

Tredjepartsprogrammer som NVIDIA GeForce Experience og AMD-applikationer leveres normalt med grafikhardware / drivere. Normalt giver næsten alle disse programmer brugerne mulighed for at ændre grafikindstillingerne for at forbedre funktionerne eller tilføje nogle brugerdefinerede.

På trods af deres anvendelighed er de imidlertid kendt for at være i konflikt med systemet. Du burde deaktiver alle tredjepartsprogrammer kører i baggrunden, og hvis nogle indstillinger vedrørende manipulation af grafik er til stede, skal du sørge for at deaktivere dem også. Her er metoden til, hvordan du afinstallerer disse applikationer:

 1. Tryk på Windows + R, skriv “appwiz.cpl”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i applikationsadministratoren, skal du søge efter det program, der forårsagede problemet, højreklikke på det og vælge Afinstaller.
 3. Efter afinstallation af applikationen skal du kontrollere, om problemet er løst.

Bemærk: Du kan altid gemme temp-konfigurationsfilen til tredjepartsapplikationen, hvis du vil installere den igen og ikke vil miste alle de konfigurationer, du har indstillet.

Løsning 7: Ændring af strømindstillinger

Strømindstillinger er de vigtigste protokoller eller regler, der dikterer en computer, hvor meget strøm der skal forbruges, og hvornår den skal gemmes. Disse strømindstillinger er muligvis indstillet til en værdi, der muligvis ikke er kompatibel med dit system eller måske er i konflikt med dit bundkort. Her i denne løsning navigerer vi til strømindstillingerne via bundkortet og ændrer indstillingerne.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “i dialogboksenkontrolpanel”Og tryk Enter. Dette starter din computers kontrolpanel. Sørg for at Vis af: er indstillet som små ikoner til stede øverst til højre på skærmen.
 2. Når du er i kontrolpanelet, skal du klikke på Strømstyring.
 3. Her ser du den strømtilstand, der er indstillet i øjeblikket. Hvis det er indstillet som Strømbesparer, skift det enten til Høj ydeevne eller Balanceret.
 4. Hvis du tidligere har ændret nogle interne indstillinger for hver plan, skal du klikke på Skift planindstillinger og vælg Gendan standardindstillingerne til denne plan.
 5. Gem ændringer og afslut. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 8: Kontrol af din GPU

Hvis du har en dedikeret GPU fra tredjepart installeret på din computer (såsom NVIDIA / AMD), anbefales det, at du kontrollerer, om den fungerer korrekt og er korrekt tilsluttet. En svigtet GPU, der normalt bruges meget og er overclocked, vides at forårsage udsving til skærmen.

Her kan du prøve at deaktivere din dedikerede grafik og se, om problemet fortsætter med din integrerede grafik. Hvis de gør det, hjælper det os med at foretage fejlfinding af, hvad synderen er. Nedenfor er metoden til, hvordan du deaktiverer den dedikerede grafik:

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc” i dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i enhedsadministratoren, skal du kigge efter Displayadaptere, højreklik på grafikkortet og klik Deaktiver enhed.
 3. Efter deaktivering af enheden skal du genstarte din computer og kontrollere, om problemet fortsætter.

Løsning 9: Kontrol af strømforstyrrelser / problemer

Denne metode kan være den sidste, men den er lige så vigtig som de andre. Problemer med strømforstyrrelser er kendt for at være en væsentlig årsag til, hvorfor din skærm svinger. Du kan sørge for dette ved at overvåge monitorens opførsel, når du tænder for et lys eller et andet elektrisk apparat.

Hvis monitoren svinger, betyder det, at din ledning ikke er korrekt eller er meget gammel. Løsningen på dette er at prøve en UPS (uafbrudt strømforsyning), som vil regulere spændingen, der kommer til din computer. Hvis dette løser problemet, ville vores diagnose være korrekt.

Bemærk: Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, betyder det sandsynligvis, at du skal få din skærm kontrolleret.