Vejledninger

Fix: Skype stopper med at svare på Windows

Skype er et af de mest anvendte kommunikationsapplikationer designet til Windows-operativsystemet. Skype er utroligt populært i både professionelle og personlige indstillinger, og en stor del af alle Windows-brugere derude har Skype installeret på deres computere. Som det er tilfældet med alle tredjepartsapplikationer designet til Windows, er Skype langt fra perfekt. Et almindeligt problem, som Skype-brugere står over for i Windows OS, når de bruger kommunikationsplatformen, er et, hvor Skype simpelthen holder op med at svare, fryser og ikke reagerer på alle stimuli. Den eneste måde for brugere, der er berørt af dette problem, at lukke Skype, når det ikke reagerer, er at lukke det kraftigt via Jobliste.

I de fleste tilfælde reagerer Skype ikke helt spontant, undertiden endda i timevis, før de udviser en sådan adfærd. Skype, der ofte ikke reagerer og skal tvinges lukket hver gang, kan skyldes en lang række forskellige ting, lige fra AppData-korruption til brugerens Skype-historie, der simpelthen bliver rodet og alt imellem. Skype-frysning på en bruger, mens de bruger det, er bestemt et væsentligt problem. Heldigvis er det dog et problem, som berørte brugere endda kan løse alene. Inden du fortsætter med at forsøge at løse dette problem, skal du sørge for, at den version af Skype, du har på din computer, er den seneste tilgængelige version (du kan finde den nyeste tilgængelige version af Skype her). Følgende er de mest effektive løsninger, som du kan bruge til at rette Skype, hvis det ofte ikke reagerer under brug:

Løsning 1: Slet bestemte filer fra din AppData-mappe

 1. Højreklik på Skype ikon i systembakken, og klik på Afslut i den resulterende genvejsmenu for at lukke programmet.
 2. Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løbdialog
 3. Skriv følgende i Løb dialog og tryk på Gå ind:

% AppData% \ skype

 1. Find den mappe, der har samme titel som dit Skype-brugernavn, og dobbeltklik på den.
 2. En efter en skal du højreklikke på hver af de følgende filer og mapper, klikke på Slet og bekræft handlingen i den resulterende popup:

chatsync

mediebesked

thmanager

leder

 1. Genstart din computer.
 2. Vent til computeren starter op.
 3. Start Skype.
 4. Brug applikationen og se om den på et eller andet tidspunkt under brug ikke reagerer eller spontant fryser.

Løsning 2: Afinstaller og geninstaller Skype fuldstændigt

Hvis Løsning 1 fungerer ikke for dig, der er en god chance for, at du har bedre held med at afinstallere Skype fuldstændigt (inklusive at sætte alle dens filer og mapper ud af kommission) og geninstallere det. For at afinstallere og geninstallere Skype fuldstændigt skal du:

 1. Højreklik på Skype ikon i systembakken, og klik på Afslut i den resulterende genvejsmenu for at lukke programmet.
 2. Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løbdialog.
 3. Skriv følgende i Løb dialog og tryk på Gå ind:

% AppData% \ skype

 1. Find en fil med titlen delt, højreklik på det, klik på Slet og bekræft handlingen i den resulterende popup.
 2. Find den mappe, der har samme titel som dit Skype-brugernavn, og dobbeltklik på den.
 3. Find en fil med titlen config, højreklik på det, klik på Slet og bekræft handlingen i den resulterende popup.
 4. Gentage trin 2 og 3, men skriv denne gang følgende i Løb dialog og tryk på Gå ind:

% AppData%

 1. Find Skype mappe, højreklik på den, klik på Omdøb, omdøb mappen til Skype_old og tryk på Gå ind. Hvis du gør dette, opnås to ting - alle dine gamle Skype-filer og mapper ignoreres, når du geninstallerer Skype, og det vil være som om du installerer programmet for første gang, og de gamle filer bevares også, så du har adgang til dem, hvis noget går galt, eller du har bare brug for dem af en eller anden grund.
 2. Åbn Start-menu, søge efter “Tilføj eller fjern programmer“, Klik på søgeresultatet med titlen Tilføj eller fjern programmer, find Skype på listen over installerede programmer skal du højreklikke på Skype, Klik på Afinstaller og følg guiden hele vejen igennem til slutningen for at afinstallere applikationen. Når du er færdig, genstart din computer.
 3. Når computeren starter op, skal du gå her, Klik på Hent Skype til Windows, download og kør installationsprogrammet, installer Skype og kontroller derefter, om problemet er løst med succes.