Vejledninger

Fix: Lenovo Touchscreen fungerer ikke

Lenovo er kommet med sin serie af alt i en skærm og bærbare computere med touchscreen som Yoga. Disse produkter har givet et løb for deres penge, hvis de sammenlignes med andre konkurrenter såsom Surface fra Microsoft. Uanset hvor kæmpe et firma måtte være, er der dog altid problemer med at dukke op hver dag, når det handler om teknologi.

Et sådant problem er, at berøringsskærmen ikke fungerer i Lenovo. Dette problem kan opstå på grund af mange årsager, såsom berøringsdriveren beskadiget, eller en Windows-opdatering, der er i modstrid med modulet osv. Vi har angivet forskellige løsninger, som du kan prøve. Start med den første og arbejd dig ned.

Løsning 1: Kørsel af hardware- og enhedsfejlfinding

Hardwarefejlfinding er et værktøj, der findes i Windows-operativsystemet. Det registrerer problemer med din eksisterende hardware og forsøger at løse det efter at have fulgt en række trin. Vi kan prøve at køre hardwarefejlfinderen og kontrollere, om dette gør tricket.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “styring”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Klik nu på øverst til højre på skærmen Vis af og vælg Store ikoner fra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Vælg nu indstillingen til Fejlfinding fra kontrolpanelet.

 1. Vælg nu “på venstre side af vinduetSe alt”Mulighed for at liste alle de fejlfindingspakker, der er tilgængelige på din computer.

 1. Vælg nu “Hardware og enheder”Fra listen over tilgængelige indstillinger, og klik på den.

 1. Vælg nu Næste til det nye vindue, der dukker op foran dig.
 2. Nu begynder Windows at søge efter hardwareproblemer og rette dem, hvis den finder nogen. Denne proces kan tage noget tid, da al din hardware kontrolleres. Vær tålmodig, og lad processen gennemføres med succes.
 3. Windows beder dig muligvis om at genstarte din pc for at løse problemer. Forsink ikke anmodningen, gem dit arbejde, og tryk på “Anvend denne rettelse”.

Løsning 2: Afinstallation af den nyeste Windows Update

Det er ikke nyt for nogen, der bruger Windows, at vide, at Windows-opdateringer ofte bryder forskellige komponenter. Det blev ofte bemærket, at der var flere Windows-opdateringer, der var i konflikt med berøringsmodulet. Windows-opdatering er designet til at rette forskellige fejl og introducere nye funktioner til operativsystemet. Men nogle gange, når opdateringen rulles ud, er den i konflikt med en anden ting.

Du kan prøve at afinstallere Windows Update og se, om dette gør tricket. Sørg for at sikkerhedskopiere alle dine vigtige data, før du følger denne løsning.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “indstillinger”I dialogboksen, og åbn applikationen.
 2. Når du er i Indstillinger, skal du klikke på “Opdatering og sikkerhed”. Klik her under overskriften Update-status “Se installeret opdateringshistorik”.

 1. Klik på “Afinstaller opdateringer”Til stede øverst på skærmen.
 1. Et nyt vindue vil blive bragt foran dig bestående af alle opdateringer installeret på din computer. Højreklik på den, der for nylig blev installeret, og klik på “Afinstaller”.

 1. Efter afinstallation af opdateringen skal du tænde for computeren og kontrollere, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 3: Udfører en fuld strømcyklus

En anden løsning, der fungerer for mange brugere, er at cykle computeren. Power-cykling er en handling, der slukker en enhed helt og derefter igen. Årsager til strømcykling inkluderer, at en elektronisk enhed geninitialiserer sit sæt konfigurationsparametre eller gendanner fra en tilstand eller et modul, der ikke reagerer. Det bruges også til at nulstille alle netværkskonfigurationer, da de alle går tabt, når du slukker enheden helt.

Efter computer, Tag hovedstrømkablet ud og lad dem forblive inaktive i en et par minutter (~ 5). Efter den krævede tid skal du tilslutte kablerne og tænde computeren. Kontroller nu, om berøringsskærmen fungerer igen.

Løsning 4: Afinstallation af USB-touchscreen-controller og opdatering af drivere

Hvis begge ovenstående metoder ikke virker, er det sikkert at antage, at problemet måske ligger hos dine berøringsdrivere. Drivere er hovedkraften bag din berøringsskærms funktion. De er grænsefladen mellem enhver hardware og operativsystemet. Det er muligt, at de nyeste drivere, der er installeret på dit system, muligvis ikke fungerer korrekt med din hardware, eller de er muligvis blevet ødelagt. Vi kan prøve at afinstallere driverne og genstarte computeren i håb om, at dette vil installere standarddriverne.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmg.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i enhedsadministratoren, skal du udvide kategorien “Mus og andre pegeredskaber”. Hvis hardwaren “USB-touchscreen-controller”Er anført her, er det sandsynligt, at berøringsskærmen vil blive rettet, hvis vi installerer standarddriverne. Højreklik på den og vælg “Afinstaller enhed”.

 1. Genstart din computer. Gå nu tilbage til enhedsadministratoren, og bekræft, at berøringsskærmen nu er angivet under Human Interface-enheder. Forhåbentlig vil problemet blive løst.
 2. Hvis posten ikke går væk fra kategorien “Mus og andre pegeredskaber”, Betyder det, at du skal indstille driveren manuelt. Højreklik på den og vælg “Opdater driver”. Når du har valgt at opdatere manuelt, har du mulighed for at "Lad mig vælge". Derfra skal du vælge "USB-inputenhed" i stedet for "Touchscreen-controller".

Hvis denne metode ikke fungerer, skal du følge instruktionerne nedenfor. Denne løsning vil målrette mod det tilfælde, hvor du ikke nøjagtigt kan finde, hvor din berøringsskærm er placeret i enhedsadministratoren.

 1. Naviger til enhedsadministratoren og udvid “Human Interface-enheder”. Fjern en og en alle USB-tilsluttede enheder til din computer. Du vil bemærke, at mange forskellige enheder fjernes.
 2. Vælg nu den resterende, højreklik på den og vælg “Deaktiver enhed”.

 1. Genstart din computer, og kontroller, om berøringsskærmen fungerer som forventet. Hvis det er tilfældet, kan du sætte andre USB-enheder i igen, og berøringsskærmen fungerer stadig.

Hvis deaktivering eller installation af drivere ikke fungerer, kan du prøve at opdatere dem til den nyeste version og se, hvordan tingene viser sig. Når du har fundet enheden i din enhedsadministrator, skal du højreklikke på den og vælge “Opdater driver”. Du kan vælge “Søg automatisk efter opdateret driversoftware”Eller du kan vælge sidstnævnte“Gennemse min computer for driversoftware”Og naviger, hvor du downloader driveren.

Tips: Hvis der er en røde Kors ved siden af ​​hardwaren betyder det, at enheden er deaktiveret. Du kan aktivere det igen og se om dette løser noget. Hvis den har en gul udråbstegn, betyder det, at du skal opdatere dens drivere.

Løsning 5: Redigering af registreringsdatabasen

Hvis opdatering af driverne heller ikke fungerer, kan du opdatere nogle registreringsdatabaseværdier. Registreringseditor indeholder nøgler, der er af central betydning for computeren, og den henviser til disse nøgler, når du prøver at indstille parametre. Du bør dog også tage backup af din registreringsdatabase, før du prøver at ændre værdier. Appuals er ikke ansvarlige for nogen som helst skade.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i registreringseditoren, skal du navigere til følgende sti.
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Enum \ ACPI \ ATML1000 \ 3 & 233a31a5 & 0 \ Device Parameters
 1. Se nu på skærmens højre panel og indstil dword “EnhancedPowerManagementEnabled”Til værdien“00000000”.
 2. Genstart computeren, og kontroller, om berøringsskærmen begyndte at fungere igen.

Hvis berøringsskærmen stadig ikke fungerer efter at have fulgt alle ovenstående metoder, kan du udføre en systemgendannelse, hvis den fungerede før en Windows-opdatering. Hvis berøringsskærmen ikke fungerede fra starten, betyder det sandsynligvis, at der er en hardwarefejl.

Løsning 6: Kontrol af hardwareproblemer

Hvis ingen af ​​ovenstående metoder fungerer for dig, betyder det sandsynligvis, at der er et problem med selve berøringsskærmen. Ifølge flere brugere fungerede deres skærme, da den bærbare computer blev taget ud af kassen. Efter nylige opdateringer eller på grund af defekt hardware i sig selv, stoppede skærmen dog med at fungere.

Her kan du finde den nærmeste Lenovo-servicebutik og fysisk vise problemet for deres teknikere. Dette er et kendt problem (især i 720'erne). Hvis du har en garanti, vil du ikke blive opkrævet så godt.