Vejledninger

Sådan løses Xbox One X Overophedning

Spil i denne moderne æra spiller en vigtig rolle i vores liv. Gamingindustrien er en multimilliardærindustri med hundredvis af spil, der udgives hvert år til både pc'er og konsoller. Der er dog visse ting, der kan komme i vejen for at forhindre dig i at bruge dine konsoller. En af disse ting ville være overophedning. Xbox One er designet af Microsoft, mens man holder luftstrømmen i tankerne. Ikke desto mindre er der stadig nogle brugere, der støder på dette problem, og uden at have den rigtige kerne af årsagen, kan dette være virkelig frustrerende.

Hvis din konsol er overophedet, betyder det, at din gameplay forsinkes eller stammer ved at minimere rammer, fryser ud af det blå eller til tider går ned. I et sådant scenario ville den generiske ting at gøre være at genstarte konsollen og starte spillet igen, men desværre løser det ikke problemet. Således giver vi i denne artikel dig den grundlæggende indsigt i årsagerne til problemet og retsmidler for at komme tilbage til handling.

Hvad forårsager overophedning i Xbox One X?

Din konsol opvarmes, når den varme, den genererer fra den leverede strøm, ikke forsvinder korrekt. Således opvarmes din konsol naturligvis på grund af tilstedeværelsen af ​​den ekstra varme. Dette fænomen kan skyldes følgende årsager:

  • Blokerede udstødningsgitter eller sidepaneler: En konsol er udviklet af holdet, mens luftstrømmen holdes i deres sind. Når den designede flugtvej for den varme, der produceres, er blokeret af støvpartikler eller andet, kan varmen ikke spredes, og derfor vil din konsol blive overophedet.
  • Termisk pasta på CPU'en: I nogle tilfælde kan den termiske pasta, der påføres konsolens processor, være årsagen til problemet med overophedning. Dette sker, når den termiske pasta ikke spredes korrekt over CPU'en, eller når den strømmer ud af processoren, hvilket resulterer i mere varmeproduktion.

Når du går videre, finder du nogle mulige løsninger, der hjælper dig med at forhindre overophedning.

Løsning 1: Udstødningsgitter og sidepaneler

Xbox One X leveres med et kølesystem, der forhindrer din konsol i at varme op. Men hvis du stadig står over for problemet, kan du kontrollere to områder på din konsol for at sikre, at varmen forsvinder korrekt. For det første på bagsiden af ​​din konsol finder du udstødningsgitter. Disse er designet, så det meste af den varme, der genereres, forsvinder herfra. Sørg for, at det ikke er dækket af støvpartikler, så varmen forlader konsollen korrekt.

For det andet finder du på siderne af din Xbox One X-konsol små huller. Disse små huller er designet til det samme formål; for at lade varmen sprede sig. Kontroller derfor, at hullerne er rene og ikke er blokeret af snavs.

Løsning 2: Undgå sollys

I nogle tilfælde forsvinder varmen ordentligt, men konsolen overophedes. Dette kan ske, hvis det placeres, hvor sollys kan nå det direkte. Strålerne, der når din konsol, giver ekstra varme, og derfor bliver din konsol overophedet. Sørg derfor for, at den placeres på et mørkt sted, hvor direkte sollys ikke kan nå det.

Løsning 3: Forkert ventilation

Hvis du har placeret din konsol i et lukket område, hvor nok luft ikke kan nå din konsol, og den afledte varme ikke har nogen steder at gå, så kan det få det til at varme op. Derfor anbefales det ikke at placere din konsol i lukkede områder som skabe osv., Så tilstrækkelig luft kan nå konsollen.

Løsning 4: Fjern din konsol

Endelig, hvis du har fulgt alle ovenstående løsninger, og problemet stadig vedvarer, er det på tide, at du skruer skruerne ud og giver det et indvendigt udseende. Hvis du ikke er sikker, skal du bare tage den med til en butik, så eksperterne kan gøre det for dig. Hvis du føler dig selvsikker, skal du fjerne dækslet fra din konsol og give processoren et kig. Hvis den termiske pasta er spredt overalt, skal du fjerne den og anvende ny termisk pasta.

Hvis der ikke er nogen problemer der, skal du kontrollere ventilatorerne og sørge for, at alt fungerer korrekt.