Vejledninger

Sådan repareres en skærmopløsning, der vender tilbage til 640 × 480

Hvad ville du gøre, hvis du brugte din computer, og skærmen pludselig gik helt ned til 640X480-opløsning (den lavest mulige opløsning på de fleste computere)? Nå, enhver sund person antager, at deres computer simpelthen er på fritz, og i et forsøg på at løse problemet, genstart det. Men hvad hvis der, når computeren startede op, der ikke var noget videoudgang, og / eller at skærmen kun sjældent modtager et videosignal fra computeren? Hvad hvis din skærm ikke viser noget og simpelthen forbliver tom? Den logiske konklusion ville naturligvis være, at computerens GPU blev trashet under brug og ikke længere understøtter videooutput.

Det er dog ikke altid tilfældet. Hvis din computer pludselig går ned til 640X480 opløsning (eller lavere, i tilfælde af computere, der understøtter lavere opløsninger), og du sjældent ser videooutput eller holder op med at se noget helt ved genstart, ligger problemet ikke nødvendigvis hos GPU'en. Følgende er de to muligheder, du har, når det kommer til fejlfinding af dette problem, afdække den sande årsag og forsøge at løse det:

Mulighed 1: Softwareruten

En hel del brugere, der er berørt af dette problem, befinder sig i denne situation, simpelthen fordi de har en MSCONFIG mulighed kendt som Basisvideo aktiveret på deres computere. I sådanne tilfælde skal du blot deaktivere Basisvideo løsning løser problemet. For at deaktivere Basisvideo på din computer skal du:

  1. Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løb
  2. Type msconfig ind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte System konfiguration.
  3. Naviger til Støvle
  4. Under Boot mulighederfjern markeringen ved siden af Basisvideo mulighed, og deaktiverer den effektivt.
  5. Klik på ansøge.
  6. Klik på Okay.
  7. Klik på Genstart.
  8. Kontroller, om problemet er løst, når computeren starter op.

Mulighed 2: Hardware-ruten

  1. Udskift kablerne, der forbinder computeren med dens skærm. Kablerne, der forbinder din computer til dens skærm, er ansvarlige for at transportere videosignalerne fra din computer til dens skærm, og stegte / spildte kabler kan ofte resultere i, at skærmopløsningen nedgraderes og videooutput går helt tabt. Når det er tilfældet, skal du straks udskifte videokablerne - hvis din computer er tilsluttet sin skærm via DVI, skal du få et nyt DVI-kabel, hvis det er tilsluttet via HDMI, skal du få et nyt HDMI-kabel. Du kan endda skifte til en anden form for forbindelse (for eksempel fra DVI til HDMI eller omvendt) bare for at være helt sikker. Derudover er videokabler også utroligt billige at udskifte.
  2. Tilslut computeren til en anden skærm. Så usandsynligt som det kan synes, viser det sig, at skærmen er synderen i tilfælde, der involverer dette problem endnu mere end GPU'en, hvorfor du simpelthen skal forbinde din computer til en anden skærm og se, om problemet fortsætter. Hvis du ikke har en ekstra skærm, der er liggende, behøver du ikke købe en ny - bare at forbinde din computer til et tv, der understøtter videoindgang fra computere, fungerer lige så godt.

Hvis du finder ud af, at problemet fortsætter, efter at du har udskiftet både videokablerne og skærmen, og software-ruten heller ikke fungerer for dig, kan du være helt sikker på, at roden til problemet er GPU'en. I så fald skal du se, om en anden GPU gendanner videoudgang eller ej, og du skal også få din GPU tjekket ud.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found