Vejledninger

Fix: Startup-reparation kan ikke reparere denne computer automatisk

Fejlen 'Opstartsreparation kan ikke reparere denne computer automatisk' opstår, når Windows ikke er i stand til at rette computeren for fejlagtige konfigurationer og ikke starter den i normal tilstand. Der er flere grunde til, at denne fejl kan dukke op; din harddisk kan blive beskadiget, der kan være nogle dårlige sektorer, du kan have to harddiske med et operativsystem til stede i begge osv.

Der er flere løsninger til at løse dette problem. Nogle gange arbejder de og nogle gange ikke. I værste fald skal du nulstille din Windows til fabriksindstillinger, som 'kan' forårsage tab af dine filer og mapper. Vi har listet løsningerne i rækkefølgen af ​​stigende tekniskitet. Start med den første og arbejd dig ned i overensstemmelse hermed.

Bemærk: Inden du går videre til at udføre alle nedenstående løsninger, skal du sørge for, at du ikke har tilsluttet to harddiske på den samme computer, hvor begge indeholder deres version af operativsystemer. Hvis du har, kan du prøve at prioritere boot til det rigtige drev. Hvis dette ikke virker, skal du fjerne det fra drevet fysisk fra computeren og prøve at starte fra det andet.

Løsning 1: Brug af Bootrec (bootrec.exe)

Bootrec er et værktøj, der leveres af Microsoft i Windows-gendannelsesmiljø (også kaldet Windows RE). Når din computer ikke starter korrekt, starter Windows automatisk i RE. Dette miljø har flere værktøjer, der potentielt kan rette din computer, såsom kommandoprompt, opstartsreparation osv. Der er også et hjælpeprogram 'bootrec.exe', der bruges i forbindelse med:

 • Boot-sektor
 • Boot Configuration Data (BCD)
 • Master Boot Record (MBR)

Du bruger allerede RE, når du prøver at reparere din opstart. Vi vil prøve at bruge Bootrec ved hjælp af kommandoprompten og se, om dette løser problemet for os.

 1. Genstart computeren. Når din computer indlæses (når Windows 7-logoet vises), skal du trykke på F8.
 2. Vælg nu 'Reparer din computerFra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Et nyt lille vindue vises. Vælg 'kommandopromptFra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Udfør nu følgende kommandoer i vinduet og vent på, at hver enkelt skal udføre:

bootrec / fixmbr

bootrec / fixboot

Hver kommando skal give dig en bekræftelse på, at operationen blev gennemført med succes. Genstart nu dit system, og forhåbentlig løses problemet.

Bemærk: Du kan også bruge kommandoen 'bootrec / RebuildBcd'.

Løsning 2: Brug af CHKDSK

Som forklaret tidligere opstår denne fejl normalt, når din harddisk ikke fungerer korrekt eller har dårlige sektorer til stede. Vi kan bruge CHKDSK-værktøjet ved hjælp af kommandoprompten og se, om der er nogen til stede. CHKDSK er et systemværktøj til stede i Windows, der verificerer integriteten af ​​et volumen og forsøger at rette logiske systemfejl. Det identificerer også dårlige sektorer på harddisken og markerer dem, så der ikke er nogen fejl, når computeren bruger drevet.

 1. Genstart computeren. Når din computer indlæses (når Windows 7-logoet vises), skal du trykke på F8.
 2. Vælg nu 'Reparer din computerFra listen over tilgængelige indstillinger.
 3. Et nyt lille vindue vises. Vælg 'kommandopromptFra listen over tilgængelige indstillinger.
 4. Udfør nu følgende kommando i kommandopromptvinduet:

chkdsk / r

 1. Genstart dit system. Efter genstart scanner kontroldiskværktøjet din harddisk for eventuelle uoverensstemmelser og retter dem i overensstemmelse hermed.

Hvis du har et problem, når du kører CHKDSK, kan du udføre følgende kommandoer ved kommandoprompten, før du kører CHKDSK-kommandoen:

diskpart

vælg disk X (X = 0,1,2)

attrib disk

attrib disk klar

Læs kun

diskpart

liste vol

sel vol X (X = 0,1,2)

attrib vol

attrib vol klar readonly

Efter at have udført disse kommandoer, skal du køre CHKDSK og se, om dette løser det aktuelle problem.

naviger dig ned i overensstemmelse hermed.

Løsning 3: Rens opstart af din computer

Hvis begge ovenstående løsninger ikke fungerer, kan du indlæse din computer Sikker tilstand og prøv ren opstart.

Denne boot gør det muligt for din pc at tænde med et minimalt sæt drivere og programmer. Kun de væsentlige er aktiveret, mens alle andre tjenester er deaktiveret. Hvis din computer starter i denne tilstand, skal du sikkerhedskopiere alle dine vigtige data med det samme. Efter sikkerhedskopiering af dine vigtige data kan du enten installere en ny version af Windows eller prøve at tænde processerne igen og se, hvad problemet var.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “msconfig”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Vælg fanen 'Støvle', Tjek indstillingen'Sikker opstart', Og indstil indstillingen som'Minimal'. Tryk på Anvend for at gemme ændringer.

 1. Naviger til fanen Tjenester, der findes øverst på skærmen. Kontrollere linjen der siger “Skjul alle Microsoft-tjenester”. Når du klikker på dette, deaktiveres alle Microsoft-relaterede tjenester og efterlader alle tredjeparts-tjenester (du kan også deaktivere alle Microsoft-relaterede processer og kontrollere mere omfattende, hvis der ikke er tredjeparts-tjenester, der forårsager problemet).
 2. Klik nu på “Slå alt fra”-Knappen findes nær bunden i venstre side af vinduet. Alle tredjeparts tjenester deaktiveres nu.

 1. Klik på ansøge for at gemme ændringer. Vælg nu 'Start opFanen. Vælg hver tjeneste en efter en, og klik på “Deaktiver”Nederst til højre i vinduet.

 1. Når du har gemt alle ændringer, skal du prøve at starte computeren i normal tilstand og se om dette gør tricket. Du kan nemt vælge 'Start Windows normalt'Ved hjælp af de startindstillinger, der er forudindstillet, når operativsystemet starter op.

Løsning 4: Ændring af SATA-tilstand

SATA-tilstande bestemmer, hvordan din harddisk kommunikerer med din computer. Du kan indstille din SATA-harddisk til at fungere i en af ​​de tre tilstande (AHCI, IDE og RAID). IDE-tilstand er den enkleste tilgængelige tilstand, og i den er harddisken indstillet til at køre som en IDE eller Parallel ATA. Advanced Host Controller Interface (AHCI) -tilstand muliggør brug af avancerede funktioner på SATA-drev såsom Native Command Queuing (NCQ) eller hot swapping.

Vi kan prøve at ændre SATA-tilstanden på din harddisk og se om dette gør nogen forskel.

 1. Indtast BIOS på din computer ved at genstarte den og straks trykke på DEL eller F2. Når du er i BIOS, skal du søge efter muligheden 'Lagerkonfiguration'. Det vil sandsynligvis på Vigtigste

 1. Hvis tilstanden er indstillet til AHCI, derefter lave om det til IDE. Hvis den er indstillet til IDE, skift det derefter til AHCI.

 1. Du kan også ændre indstillingen på controlleren ved at navigere til 'Fremskreden' og så 'Konfiguration af indbyggede enheder’.

 1. Se nu efter tilstanden under din controller. Hvis tilstanden er indstillet til AHCI, derefter lave om det til IDE. Hvis den er indstillet til IDE, skift det derefter til AHCI.

Hvis Windows stadig ikke starter som krævet, kan du udføre løsning 1 og 2 igen. Sørg for, at du udfører CHKDSK-operationen enten på alle de drev eller på det drev, hvor dine boot-filer er gemt.

Løsning 5: Sikkerhedskopier dine data

Før vi fortsætter med at teste harddisken, skal du hente og sikkerhedskopiere dine data ved at følge nedenstående trin. Til dette har du muligvis brug for en fungerende USB-port og en USB eller en ekstern lagerenhed. Vi bruger kommandoprompten, som vi åbnede tidligere i RE.

 1. Åbn kommandoprompt i RE som nævnt i artiklen tidligere. Når du er ved kommandoprompten, skal du udføre instruktionen 'notesblok'. Dette starter det normale notesblokapplikation på din computer i RE-miljø.

 1. Trykke Fil> Åbn i notesblokken. Vælg nu 'Alle filerFra valgmuligheden “Filer af typen”. Du kan nu se alle filerne på din computer ved hjælp af denne opdagelsesrejsende.

 1. Naviger til de data, du vil sikkerhedskopiere. Højreklik på den og vælg ‘Kopi’.

 1. Gå nu til Denne computer igen, find den flytbare harddisk, og indsæt alt indholdet i den. Gentag trinene, indtil du har sikkerhedskopieret alle dine vigtige data på den eksterne harddisk.

Løsning 6: Kontrol af din harddisk fysisk

Hvis alle ovenstående metoder mislykkes, skal du kontrollere din harddisk for fysiske fejl ved at slutte den til en anden computer. Fjern forsigtigt harddisken, tilslut den til en anden computer, og prøv at køre CHKDSK i den. Du kan også sikkerhedskopiere dine data ved hjælp af denne metode.

Bemærk: Når du tilslutter harddisken til den nye computer, skal du sørge for, at startprioriteten er indstillet til den computers harddisk. Ellers vil du også opleve det samme problem på den computer.

Hvis computeren stadig ikke reparerer harddisken efter at have fulgt alle løsningerne, er der intet andet valg end at slutte den til din computer og installere en ny version af Windows fra bunden. Sørg for at sikkerhedskopiere dine data, inden du fortsætter.