Vejledninger

Sådan ordnes blå skærm BSOD forårsaget af dxgmms1.sys

Flere Windows-brugere har nået os og søgt hjælp efter at være mere og mere irriteret over konstante BSOD'er (Blue Screen of Death) nedbrud, der peger mod dxgmms1.sys som den fil, der er ansvarlig for den kritiske fejl. Problemet er ikke eksklusivt for en bestemt Windows-version, da vi har været i stand til at finde bekræftede forekomster på Windows 8.1 Windows 7 og Windows 10.

Hvad forårsager dxgmms1.sys BSOD'er på Windows?

Vi analyserede denne særlige fejl ved at se på forskellige brugerrapporter og de fejlfindingsstrategier, der oftest bruges til at løse dette særlige problem. Som det viser sig, er der flere forskellige scenarier, der kan producere denne fejl. Her er en liste med potentielle synder, som du skal være opmærksom på:

 • Forældet GPU-driver - Dette er den førende årsag til, at disse særlige BSOD'er forekommer. For at rette dem er alt, hvad du skal gøre, at opdatere dine GPU-drivere til den nyeste version enten ved hjælp af Enhedshåndtering eller ved at stole på producentens egen software.
 • Fejlen skyldes opdatering KB3163018 - Der er en dårlig opdatering (KB3163018)ved at producere denne type BSOD. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du løse problemet ved at installere de to hotfixes, som Microsoft har frigivet til dette problem.
 • Integreret GPU styrter systemet - En anden mulighed er, at din Intel-integrerede GPU er i konflikt med den dedikerede GPU og ender med at gå ned på systemet. I dette tilfælde vil du være i stand til at løse problemet ved at deaktivere den integrerede GPU og kun stole på den dedikerede GPU.
 • Forældet BIOS-version - Baseret på forskellige brugerrapporter kan dette særlige problem også forekomme med bundkort, der stadig er i en meget forældet firmwareversion. I dette tilfælde skal du rette nedbrudene helt ved at opdatere din BIOS-version til den nyeste.
 • Systemfilkorruption - En anden mulig synder for dette problem er korruption i systemfiler. Hvis en ødelagt kernefil forårsager nedbruddet, er den eneste måde, du kan løse problemet på, ved at udføre en ren installation eller en reparationsinstallation.

Hvis du i øjeblikket leder efter måder at løse den samme fejlmeddelelse på, vil denne artikel give dig flere bekræftede fejlfindingstrin. Hver af de potentielle rettelser, der er vist nedenfor, bekræftes at være effektiv af mindst en berørt bruger, der kæmper for at løse det samme problem.

Hvis du vil være så effektiv som muligt, råder vi dig til at følge metoderne i den rækkefølge, de præsenteres, da vi bestilte dem efter effektivitet og vanskeligheder. Vi forsøgte at dække alle potentielle synder, så du skulle være i stand til at finde en bæredygtig løsning uanset det scenarie, du støder på.

Lad os begynde!

Metode 1: Opdater grafikkort til den nyeste version

Som det viser sig, er den mest populære løsning i tilfælde, hvor brugeren får konstant BSOD-nedbrud, der peger mod dxgmms1.sys filen som ansvarlig er at opdatere GPU-driverne til den nyeste dedikerede version.

Denne procedure har bekræftet at være effektiv af mindst et dusin brugere, der også stødte på dette nøjagtige problem. Brugere spekulerer i, at nedbruddet sker, når et ressourcekrævende program ikke har de krævede afhængigheder for at fuldføre en proces.

Hvis dette scenarie er anvendeligt, skal opdatering af GPU-driverne løse problemet på ubestemt tid. Her er en hurtig guide til at gøre dette:

 1. Åbn en Løb dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter “Devmgmt.msc” inde i tekstfeltet og slå Gå ind at åbne op Enhedshåndtering.
 2. Når du er inde Enhedshåndtering, rul ned gennem listen over installeret enhed og udvid rullemenuen, der er knyttet til Displayadaptere.
 3. Højreklik derefter på den GPU, du aktivt bruger, og vælg Opdater driver fra den nyligt viste kontekstmenu.

  Bemærk: Hvis du støder på problemet på en bærbar computer med både en integreret og en dedikeret GPU-løsning, skal du opdatere begge drivere (men prioritere den dedikerede GPU, da det er den, der vil blive brugt under ressourcekrævende opgaver).

 4. Når du er inde i opdateringsskærmen, skal du klikke på Søg automatisk efter opdateret driversoftware. Vent, indtil scanningen er afsluttet, og følg derefter vejledningen på skærmen for at installere den nyeste GPU-version, der blev identificeret.
 5. Når den nyeste version er installeret, skal du genstarte din maskine og se, om BSOD-nedbrud stopper ved næste systemstart.

Hvis du stadig støder på de samme kritiske nedbrud, skal du også prøve at opdatere dit GPU-kort ved hjælp af den proprietære software. Denne metode er lidt arbejde, men det sikrer, at du installerer den nyeste tilgængelige version.

I dag har alle større grafikkortproducenter udviklet proprietær software, der automatisk identificerer annonceinstallation af den nyeste driver-GPU-version baseret på din model og OS-version. Afhængigt af hvilken producent du bruger, skal du downloade en af ​​softwaren før:

GeForce Experience - Nvidia

Adrenalin - AMD

Intel Driver - Intel

Når du har downloadet et af nedenstående værktøjer og brugt dem til at opdatere din GPU-driver, skal du genstarte din computer og se om problemet er løst.

Hvis det samme BSOD går ned (dxgmms1.sys) stadig forekommer, gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Installer hver afventende Windows Update

Som mange brugere har rapporteret, kan dette særlige problem meget vel skyldes en dårlig opdatering (KB3163018). Da problemet er ret gammelt, har Microsoft allerede frigivet et hotfix til dette problem og frigiver to opdateringer, der løser problemet (KB3173428 og KB3172985) i tilfælde, hvor BSOD-nedbrud sker på grund af en dårlig opdatering.

Disse to opdateringer leveres via WU, så hvis problemet opstår pga KB3163018, skal du være i stand til at løse det ved blot at installere alle afventende Windows-opdateringer, da de opdateringer, der løser problemet, er obligatoriske.

Her er en hurtig guide til at sikre, at du installerer hver afventende Windows Update:

 1. Åbn en Kør-dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter 'ms-indstillinger: windowsupdate 'og tryk på Gå ind at åbne op for Windows opdatering fanen i Indstillinger app

  Bemærk: Hvis du bruger en Windows-version, der er ældre end Windows 10, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

 2. Når du er inde i Windows-opdateringsskærmen, skal du klikke på Søg efter opdateringer og vent på, at scanningen er færdig.
 3. Følg derefter instruktionerne på skærmen for at installere hver afventende Windows-opdatering (inklusiveKB3173428 og KB3172985).

 4. Hvis du har mange ventende opdateringer, bliver du muligvis bedt om at genstarte din computer, før opdateringsguiden installerer de to hotfixes til problemet. Hvis dette sker, skal du genstarte som anbefalet, men sørg for at vende tilbage til denne skærm ved næste systemstart og fortsæt med at installere opdateringerne, indtil din computer er opdateret.
 5. Når hver afventende opdatering er installeret, skal du genstarte din computer igen og se om problemet endelig er løst.

Hvis du stadig støder på BSOD-nedbrud, der peger mod dxgmms1.sysfil, flyt ned til næste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktivering af den integrerede GPU (hvis relevant)

Som det viser sig, at hvis du bruger en bærbar computer, der indeholder både en gaming-GPU og en integreret løsning, er chancerne for, at den tilfældige BSOD faktisk skyldes dit integrerede grafikkort. Flere berørte brugere har opdaget, at hvis de deaktiverer GPU-kortet, stopper BSOD-nedbrud op. Dette rapporteres specifikt at være effektivt i situationer, hvor den bærbare computer bruger Intel HD 4000 integreret GPU eller ældre.

I de fleste tilfælde har deaktivering af den integrerede GPU ved hjælp af Enhedshåndtering løst problemet på ubestemt tid. Sikker på, at din bærbare computer ender med at forbruge mere strøm, da den altid bruger den dedikerede GPU, men det er stadig bedre at bytte batterilevetid for stabilitet.

Her er en hurtig guide til deaktivering af den integrerede GPU:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Devmgmt.msc” og tryk på Gå ind at åbne op Enhedshåndtering.
 2. Når du er inde Enhedshåndtering, rul gennem listen over installerede enheder og udvid rullemenuen, der er knyttet til Displayadaptere. Når du har gjort dette, skal du højreklikke på din integrerede GPU-løsning og vælge Deaktiver enhed fra den nyligt viste kontekstmenu.
 3. Genstart computeren, og se om BSOD-nedbrud stopper med at opstå efter den næste systemstart.

Hvis du stadig støder på de samme konstante BSOD-nedbrud tilknyttet dxgmms1.sys, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Opdatering af BIOS-version

Et par brugere, der også blev påvirket af denne type BSOD, har formået at løse problemet ved at opdatere deres BIOS-firmwareversion til den nyeste.

Forekomster, hvor denne type BSOD er ​​forårsaget af et bundkort, er sjældne; men det er bestemt en mulighed, du bør overveje.

Husk, at afbrydelse af proceduren for opdatering af din BIOS-version kan skabe andre stabilitetsproblemer på din maskine. Med dette i tankerne skal du kun prøve det, hvis du har gjort dette før, og / eller du er sikker på, at du vil være i stand til at trække dette igennem.

De nøjagtige trin til opdatering af BIOS-versionen er meget forskellige fra konfiguration til konfiguration, så du bliver nødt til at følge de trin, der passer til dit bundkortproducent. Her er nogle dokumentationer fra de mest populære producenter, der hjælper dig med at opdatere din BIOS-version:

 • Dell
 • Acer
 • Lenovo
 • Asus

BEMÆRK: Hvis din bundkortproducent ikke er angivet her, skal du søge online efter specifikke trin.

Hvis denne metode ikke var anvendelig eller ikke tillod dig at slippe af med de grimme BSOD-nedbrud, skal du gå ned til den endelige metode nedenfor.

Metode 5: Udfør en reparationsinstallation

Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor har tilladt dig at løse problemet, er din sidste udvej at nulstille hver Windows-komponent og håbe, at problemet er software-relateret.

En måde at nulstille alle Windows-komponenter på er med en ren installation, men denne procedure fjerner også eventuelle personlige filer og applikationer, som du i øjeblikket gemmer på din computer. En bedre måde ville være at udføre en reparationsinstallation.

Denne procedure giver dig mulighed for at nulstille alle Windows-komponenter (inklusive opstartsrelaterede filer), mens du gemmer alle dine personlige filer (fotos, apps, videoer og andre typer filer).

Hvis du beslutter at gå til en reparationsinstallation, skal du følge instruktionerne i denne artikel (her).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found