Vejledninger

Hvad er 'wlanext.exe' og hvordan fjernes det?

Nogle Windows-brugere har nået os med spørgsmål efter at have opdaget, at der er en bestemt applikation, der tager mange systemressourcer uden åbenbare grunde. Wlanext.exe rapporteres at overtage 30% af CPU-kapaciteterne på en eller anden computer. Normalt bruger brugerne Jobliste til at stoppe opgaven, og brugen vil gå ned, men opgaven genstarter automatisk efter flere minutter eller ved næste systemstart. Problemet er ikke specifikt for en bestemt Windows-version, da der er rapporter om, at det forekommer i Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad er Wlanext.exe?

Den ægte wlanext.exe fil er en vigtig del af Windows - det er en systemproces, der er designet til at være vært for flere Windows-tjenester. Det er en vigtig implementering på alle nyere Windows-versioner - flere tjenester kan bruge wlanext.exe at dele en proces for at reducere ressourceforbruget.

Det wlanext.exe kaldes også en udvidelsesramme - en grænseflade til trådløs sikkerhed og tilslutningsfunktioner på Windows. Wlanext.exe er den eksekverbare, der kører rammen, hvis du har at gøre med den legitime fil.

Når det kommer til den opgave, den udfører, er dens hovedroller at fungere som en grænseflade til driverne til trådløse netværkskort (integreret eller kommer fra et USB-, PCI- eller PCMCIA-kort).

Den legitime wlanext.exe-tjeneste findes i C: \ Windows \ System32 folder. Hvis den eksekverbare er placeret et andet sted, skal den registreres som en sikkerhedstrussel.

Er Wlanext.exesikker?

Mens den ægte wlanext.exeudgør overhovedet ingen sikkerhedstrussel, og det er faktisk en vigtig del af enhver nyere version af Windows, ikke det samme kan siges om copycat-malware, der bruger de tilladelser, der wlanext.exeer nødt til at begrave sig dybt ned i systemfilerne for at undgå at blive opdaget af sikkerhedsscannere.

Hvis du har to forekomster af wlanext.exefil, chancerne er, at en af ​​dem er malware i forklædning. Men det er ikke altid tilfældet - det er også muligt, at et tredjepartsværktøj installerede den anden forekomst. På grund af dette er det vigtigt at tage sig tid og tage de nødvendige skridt til at analysere filen, før man antager, at filen er en sikkerhedstrussel eller ej.

Husk, at langt størstedelen af ​​vellykket malware har tilsløringsfunktioner - hvilket betyder, at de bevidst vil søge filer med forbedrede tilladelser og tage deres form for at undgå afsløring.

Med dette i tankerne er det vigtigt at undersøge filen grundigt for at sikre, at du ikke har at gøre med en sikkerhedstrussel.

Dit første skridt bør undersøge placeringen af wlanext.exefil. For at gøre dette skal du trykke på Ctrl + Skift + Esc for at åbne Jobliste. Når du er inde, skal du gå til fanen processer og rulle ned gennem listen over applikationer, indtil du finder wlanext.exefil. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Åbn filplacering fra den nyligt viste kontekstmenu.

Hvis placeringen er anderledes end C: \ Windows \ System32,det er et andet rødt flag, som du muligvis har at gøre med en virusinfektion. Men det er ikke en given kendsgerning, da nogle tredjepartsværktøjer leveres sammen med deres version af wlanext.exefil.

Det næste trin skal være at uploade den fil, der skal analyseres, mod en virussignaturdatabase - Dette vil afgøre, om sikkerhedstruslen er reel. Den mest effektive er VirusTotal. Du skal blot besøge dette link (her), upload den wlanext.exefil, og vent på, at resultaterne genereres.

Hvis analysen afslører nogle potentielle sikkerhedstrusler, skal du følge instruktionerne nedenfor for at løse sikkerhedstruslen.

Løsning af sikkerhedstruslen

Hvis den wlanext.exefil, du tidligere har analyseret, har givet anledning til bekymring med hensyn til, at den er ægte, skal du bruge en sikkerhedsscanner til at sikre, at du lokaliserer og fjerner virusinfektionen. Da vi sandsynligvis har at gøre med malware med tilsløringsfunktioner, er den bedste scanner, der er i stand til at identificere og håndtere behandlingen Malwarebytes.

Det er en af ​​de få gratis løsninger, der er i stand til at håndtere denne form for sikkerhedstrussel. Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du implementerer en Deep Malwarebytes-scanning, skal du følge denne artikel (her) - den indeholder trinvise instruktioner om, hvordan du udfører denne type scanning.

Hvis virusrensningen gennemføres med succes, og malwareinfektionen håndteres, skal du genstarte din computer og se, om du stadig ser en høj ressourceforbrug forårsaget af wlanext.exefil ved næste systemstart.

På den anden side, hvis scanningen ikke har fundet nogen sikkerhedsproblemer, kan du antage, at wlanext.exefilen er ægte. I dette tilfælde skal du gå ned til den næste metode nedenfor for analyse af, om du skal fjerne filen fra din computer, og hvordan du gør det.

Skal jeg fjerne Wlanext.exe?

Wlanext.exe filen er en vigtig del af dit WIndows-operativsystem, så fjernelse af det vil have langvarige konsekvenser for den måde, dit operativsystem opfører sig på. For det første mister du funktionen Extensibility Framework, hvilket betyder, at processer ikke længere er i stand til at samles, så den samlede ressourceforbrug vil være højere.

Så hvis du kun har en forekomst af wlanext.exefil, at det under ingen omstændigheder anbefales at fjerne det.

Der er dog et scenario, hvor det er acceptabelt at fjerne filen. Hvis du ser to aktive wlanext.exe filer i Jobliste, og du har bekræftet, at begge er ægte, kan du sikkert fjerne den, der er placeret udenfor C: \ Windows \ System32.

Det blev sandsynligvis installeret af et tredjepartsværktøj, så fjernelse af det vil omdirigere de processer, der bruger filen, mod den vigtigste, der er placeret i C: \ Windows \ System32.For at slippe af med det ekstra wlanext.exefil, flyt ned til næste afsnit nedenfor.

Sådan fjernes Wlanext.exe

For at fjerne wlanext.exefil, skal du først afinstallere det program, der brugte det. Nvidia (GeForce Experience) og AMD (Adrenalin) er typisk de skyldige, der er ansvarlige for at installere den anden version af denne fil.

Som du kan forestille dig, vil fjernelse af det overordnede værktøj også fjerne det ikke-væsentlige wlanext.exefil. Her er en hurtig guide til fjernelse wlanext.exefil sammen med den overordnede ansøgning:

  1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner vindue.
  2. Når du er inde i vinduet Programmer og filer, skal du rulle ned gennem listen over installerede applikationer og finde det overordnede program (f.eks. Nvidia Experience, AMD Adrenalin osv.).
  3. Når du har fundet det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller fra den nyligt viste kontekstmenu.
  4. Følg instruktionerne for afinstallation for at afslutte processen, genstart computeren og se om wlanext.exefilen blev fjernet ved næste systemstart.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found